YUMURTA KURABIYE (EGG COOKIES)
Author: LUGAS // Category:
Ne o, sizdemi yumurta sandiniz :) Yanildiniz :))) Tipki benim gibi, esim gibi, bu kurabiyeleri goren tum arkadaslarim gibi :))) Goruntu super ama itiraf edin. Bu yumurtalari gecen sene Zuhal hanimin sayfasinda gormustum. Ne yalan soyliyeyim bende yumurta zannetim :) ama tarife baktigimda yumurta degil, yumurta seklinde kurabiye olduklarini anladim :) Hani icinizden soyle civil civil birseyler yapmak geliyorsa, hemen bu kurabiyelerden yapabilirsiniz. Daha yaparken bile insanin icini nese sariyor :)
MALZEMELER
1.5 Su Bardagi Sut
1 Paket Vanilyali Cream Ole
50 gr. Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3/2 (125 gr.) Su Bardagi Seker
4 (400 gr.) Su Bardagi Elenmis Un
GLAZUR MALZEMESI
250 gr. Pudra Sekeri
Yarim Limon Suyu
Kayisi Kompostosu Tanesi
YAPILISI
Oda sicaklıgindaki margarini ve toz sekeri mikserle cirpiyoruz. Ayri bir kapta kuru malzemeleri birlestiriyoruz (un,cream ole,vanilya ve kabartma tozu). Sutle birlikte kuru malzemeleri yavas yavas, sekerli yag karisimina ilave edip, hamuru yogurun. Un az gelirse un ilave edebilirsiniz. Hamuru tezgahin uzerine alip, merdane ile 0,5 mm kalinliginda acin. Yuvarlak bir kalipla yada bardakla yuvarlaklar kesip, onceden isittiginiz 200 derece firinda, alttan ikinci rafta, pembelesene kadar pisirin. Diger yanda Glazuru hazirlayin. Pudra sekerine, limon suyuni sikin ve kasik yardimiyla iyice ezin. Ne cok sulu, ne cok kati olacak. Diger yanda kayisilari suzgecten gecirin, ortadan ikiye kesin ve cekirdeklerini cikartin. Soguyan kurabiyelerin uzerine, ilk once glazurden surun ve uzerinede yumurta gorunusu icin, yarim kayisilari, yukuridaki sekildeki gibi, gelisiguzel yerlestirin. Limon ve pudra sekeri karisimi, eksimsi bir tad veriyor, tatli bir tad isterseniz, glazur yerine, krem santi veya vanilyali krem ole kullanabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1.5 Su Bardagi Sut
1 Paket Vanilyali Cream Ole
50 gr. Margarin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3/2 (125 gr.) Su Bardagi Seker
4 (400 gr.) Su Bardagi Elenmis Un
GLAZUR MALZEMESI
250 gr. Pudra Sekeri
Yarim Limon Suyu
Kayisi Kompostosu Tanesi
YAPILISI
Oda sicaklıgindaki margarini ve toz sekeri mikserle cirpiyoruz. Ayri bir kapta kuru malzemeleri birlestiriyoruz (un,cream ole,vanilya ve kabartma tozu). Sutle birlikte kuru malzemeleri yavas yavas, sekerli yag karisimina ilave edip, hamuru yogurun. Un az gelirse un ilave edebilirsiniz. Hamuru tezgahin uzerine alip, merdane ile 0,5 mm kalinliginda acin. Yuvarlak bir kalipla yada bardakla yuvarlaklar kesip, onceden isittiginiz 200 derece firinda, alttan ikinci rafta, pembelesene kadar pisirin. Diger yanda Glazuru hazirlayin. Pudra sekerine, limon suyuni sikin ve kasik yardimiyla iyice ezin. Ne cok sulu, ne cok kati olacak. Diger yanda kayisilari suzgecten gecirin, ortadan ikiye kesin ve cekirdeklerini cikartin. Soguyan kurabiyelerin uzerine, ilk once glazurden surun ve uzerinede yumurta gorunusu icin, yarim kayisilari, yukuridaki sekildeki gibi, gelisiguzel yerlestirin. Limon ve pudra sekeri karisimi, eksimsi bir tad veriyor, tatli bir tad isterseniz, glazur yerine, krem santi veya vanilyali krem ole kullanabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "YUMURTA KURABIYE (EGG COOKIES)"
Yorum Gönder