Yogurt Soslu Ispanakli Çilbir - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Yogurt Soslu Ispanakli Çilbir - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
750 gr ispanak (ayiklanip, bol suda bir kaç kez yikandiktan sonra
süzülmüs)
60 gr (4 çorba kasigi) margarin
1 1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardagi) su
125 ml (1/2 su bardagi) sirke
300 gr yogurt sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari hazirlamak için bir tencereye yariya kadar su koyup, tuzu
ekledikten sonra kaynatin.
Su kaynayinca, ispanaklari katip, 3-4 dakika haslayin. Bu sürenin sonunda
ispanagi tencereden alip, kevgire aktarin. Üzerinden soguk su geçirin.
Sonra haslanmis ispanagi bir top gibi sikarak suyunu süzün. Bir baska
tencereye margarinin 2 çorba kasigini koyup, orta ateste eritin. Yag
kizinca haslanmis ispanagi ekleyip, çatalla karistirarak isitin. 1/2 çay kasigi
tuz ve biberini katin.
Ispanak isininca tencereyi atesten alip, ispanagi sicak olarak bir kenarda
saklayin.
Yumurtalari pose edin.
Önceden isitilmis tabaklara ispanagi esit miktarlarda yerlestirin. Üzerlerine
yine delikli kasikla alinarak süzdürülmüs yumurtalari koyun. Yogurt sosunu
en üste kasikla gezdirin.
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini orta ateste eritin. Yag
kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin. Biberli yagi yogurt sosunun
üzerine gezdirip, ispanakli çilbiri sicak olarak servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
750 gr ispanak (ayiklanip, bol suda bir kaç kez yikandiktan sonra
süzülmüs)
60 gr (4 çorba kasigi) margarin
1 1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardagi) su
125 ml (1/2 su bardagi) sirke
300 gr yogurt sosu
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari hazirlamak için bir tencereye yariya kadar su koyup, tuzu
ekledikten sonra kaynatin.
Su kaynayinca, ispanaklari katip, 3-4 dakika haslayin. Bu sürenin sonunda
ispanagi tencereden alip, kevgire aktarin. Üzerinden soguk su geçirin.
Sonra haslanmis ispanagi bir top gibi sikarak suyunu süzün. Bir baska
tencereye margarinin 2 çorba kasigini koyup, orta ateste eritin. Yag
kizinca haslanmis ispanagi ekleyip, çatalla karistirarak isitin. 1/2 çay kasigi
tuz ve biberini katin.
Ispanak isininca tencereyi atesten alip, ispanagi sicak olarak bir kenarda
saklayin.
Yumurtalari pose edin.
Önceden isitilmis tabaklara ispanagi esit miktarlarda yerlestirin. Üzerlerine
yine delikli kasikla alinarak süzdürülmüs yumurtalari koyun. Yogurt sosunu
en üste kasikla gezdirin.
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini orta ateste eritin. Yag
kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin. Biberli yagi yogurt sosunun
üzerine gezdirip, ispanakli çilbiri sicak olarak servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
0 Responses to "Yogurt Soslu Ispanakli Çilbir - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder