YILBAŞI PASTASI: EN TATLI HEDİYELER

Author: LUGAS // Category:








Bu pastayı birde etkinliğimize gönderelim istedim. Sevgili Burçin bu etkinlik teması için bana ilham kaynağı olmuştu, oğulları için hazırladığı sünnet düğünü çalışmalarını ben çok beğenmiştim, mutlaka yenilebilen hediyeler konulu bir de etkinlik hazırlamalıydık. O da sağolsun beni kırmadı, nefis bir banner nefis bir sunumla etkinliğine bambaşka güzellikler getirdi, "En Tatlı Hediyeler" için dilerim birbirinden güzel tarifler gelir, hediyeler gider sevdiklerimize...Şimdiden Burçin'e teşekkürlerimi sunuyorum, ellerine emeklerine sağlık diyorum.

Yılbaşı Pastası
15 kişilik yağlı kek tarifi
23-33 cm'lik dikdörtgen kek kalıbı için
aşağıdaki ölçülerin 2 katı alınmaktadır.

Malzemeler: x 2
1,5 kap un
Yarım kap şeker
Yarım kap süt
100 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 yumurta oda sıcaklığında
1 paket vanilya
1,5 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:
Fırın 180 dereceye getirilir.
Kek kalıbı yağlanır ve unlanır.
Geniş cam bir kasede şeker ve yağ krem haline gelinceye kadar mixerle çırpılır.
Yumurta önce küçük bir kaseye kırılır daha sonrada şekerli yağlı karışıma eklenir, mixer yardımı ile karıştırılır. Yumurtalar teker teker olmak üzere eklenir. Sonra vanilya eklenir ve karıştırılır.
Un ve kabartma tozu bu sıvı karışıma elenir, süt eklenir ve mixerle güzelce karıştırılır. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek hamuru dökülür, spatula ile kekin üzeri düzeltilir.Yaklaşık 40 dk, kürdan keke batırılıp temiz çıkıncaya kadar pişirilir.

Pasta Kreması:
Malzemeler;
2 su bardağı süt
1/3 su bardağı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım paket süt kreması

Pasta için çilek ve muz dilimleri, damla çikolata, keki ıslatmak için süt, keki kaplamak için de marshmallowlu şeker hamuru kullandım...

Hazırlanışı;
1. Orta boy kapaklı sos tenceresi içine, süt ve yumurta koyulur, çırpılır. Karıştırmaya devam ederek un, nişasta, şeker süte elenir.
2. Sonra kısıt ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. En son vanilya eklenir, karıştırılır.
3. Sos tenceresinin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. (Ben bu tür aşamalarda geniş bir kaba soğuk su koyup muhallebi dolu sos tenceremi bu su içinde soğumaya bırakıyorum.)
4. Bir yandan süt kremanızı mikser ile sert krema oluncaya kadar çırpın ve muhallebiniz soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
5. Muhallebiniz soğuyunca krema ile pürüzsüz bir kıvama gelince karar çırpın.

Not: Henüz sayfama pasta kaplama ile ilgili ayrıntılı bilgiler, resimler ekleyemedim, eğer bu konuda sorunuz olursa çekinmeden bana sorabilirsiniz.



Pastamız Bayramlık değil ama en azından gözler bayram edebilmiştir umarım. :)

Hepimizin Bayramı mübarek, gönlü neşe, sağlık, mutluluk dolsun, nice bayramlar nice yıllar herkese..
Sevgilerle

0 Responses to "YILBAŞI PASTASI: EN TATLI HEDİYELER"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...