Yufka Pizza

Author: LUGAS // Category:



Yufka Pizza






Malzemeler:
6 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Üzeri için: 5 adet sosis
Yarım kangal sucuk
5-6 dilim salam
4-5 adet sivri biber
7-8 adet mantar
2 adet küp doğranmış domates
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
3 çorba kaşığı konserve mısır
Tuz, karabiber, kekik
l 1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri

Yapılışı:
PİZZANIN üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin. Domates, beyaz peynir, mısır, tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Harmanlayıp kenara alın. Zeytinyağı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine yayın. Yeniden zeytinyağlı karışım sürüp, üzerine üçüncü yufkayı yayın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra her iki yufka bıçakla keserek dörde bölün. Her parçanın kalın tarafına harç koyun. Yufkanın yanlarını ortaya doğru toplayın. Yufkanın kalan iki ucunu da ortada toplayın. Katladığınız yufkanın üstünü, uçlara çok yaklaşmadan bıçakla boydan boya kesin. Yufkayı kenarlara doğru çekerek yuvarlak hale getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

0 Responses to "Yufka Pizza"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...