Yaz ayları için çok hafif ve lezzetli bir kek tarifi. Evde kalan bir avuç vişneyi ne yapayım derken ortaya çıktı. Denerseniz pişman olmazsınız benden söylemesi ;)
Malzemeler:
4 oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı vişne
2 küçük sert şeftali-küp küp doğranmış
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri, şekerler eriyinceye dek çırpın. İçine yağ ve süt ilave edin, tekrar çırpın. 2 su bardağı unu, kabartma tozu vanilini ekleyin. İyice karışıncaya dek tekrar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. İçine küp doğranmış şeftalileri boşaltıp bir çatal yardımı ile karıştırın. Vişneleri düzgün bir biçimde yerleştirip parmağınızla hafifçe bastırın. 175 dereceye ısıtılmış fırında, ilk 20 dakika kapağını açmadan pişirin.
Afiyet Olsun!
Not: Vişneleri kek hamuruna katmadan önce biraz unlarsanız benimki gibi dibine kadar gitmesini engellemiş olursunuz, sonradan aklıma geldi ;)
Malzemeler:
4 oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı vişne
2 küçük sert şeftali-küp küp doğranmış
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri, şekerler eriyinceye dek çırpın. İçine yağ ve süt ilave edin, tekrar çırpın. 2 su bardağı unu, kabartma tozu vanilini ekleyin. İyice karışıncaya dek tekrar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. İçine küp doğranmış şeftalileri boşaltıp bir çatal yardımı ile karıştırın. Vişneleri düzgün bir biçimde yerleştirip parmağınızla hafifçe bastırın. 175 dereceye ısıtılmış fırında, ilk 20 dakika kapağını açmadan pişirin.
Afiyet Olsun!
Not: Vişneleri kek hamuruna katmadan önce biraz unlarsanız benimki gibi dibine kadar gitmesini engellemiş olursunuz, sonradan aklıma geldi ;)
0 Responses to "Vişneli & Şeftalili Kek"
Yorum Gönder