Visneli Cheesecake

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
600gr.labne peynir
200ml krema
4 yumurta
1.5 bardak şeker
2 kaşık mısır nişastası
80 gr. bitter çikolata
vişne kompostosu
Taban için:
1.5 paket burçak biskuvi
4-5 kaşık erimiş tereyağ
1 çay bardağı toz fındık

Taban için bisküvileri toz haline getirp erimiş tereyağ ve toz fındıkla karıştıralım.Kelepçeli kalıba bastırarak yayalım kenarlara doğru biraz yuksek bırakıp dondurucuya koyalım.Başka bir kapta peynir, krema , şeker ve yumurtaları çırpalım.Nişastayı ekleyelim.Dondurucudan çıkardığımız kalıba karışımın yarısını dökelim ve vişne tanelerinin yarısınıde serpelim.Kalan karışıma benmari usulü erittğimiz bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım ve kalıba yavasca yayalım.Ebru görüntüsünde olacak.Fazla sallamadan ve karıştırmadan 150 C ısıtttıgımız fırında 70dk. kadar pişirelim.Kekin çatlamaması için mutlaka başka bir kap içinde su bulunduralım fırında .Ortası hafif sulu kalabilir soğudukça katılaşacaktır.Pişen keki fırından çıkarmadan soğutalım.
Üst sosu için 1.5 bardak kadar komposto suyunu veya vişne suyuna soğuk olarak 2 kaşık nişasta ekleyip kaynayana ve katışalana kadar pişirelim ,soğuyunca kalan vişne tanelerini ekleyerek kekin orta kısmına dökelim.Buzdolabında 1 gün bekletip servis yapalım.Afiyet olsun....

0 Responses to "Visneli Cheesecake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...