Türk Gecesi

Author: LUGAS // Category:


ARPA ŞEHRİYELİ KUZU(Dumanı Üstünde)




Pilav için:

1paket arpa şehriye

yarım bardak tereyağ veya sıvıyağ

2.5 bardak sıcak su

Tuz,karabiber

Kuzu sote için:

500 gr. kuzu kuşbaşı

2 kurusoğan

2 yeşil biber

2 domates

1 yemek kaşığı somates salçası

tuz

karabiber

2 defne yaprağı

kuzu eti,soğan ve biberleri düdüklü tencerede 3-4 dk. soteleyip domates ve salçayı ekleyelim.1 bardak sıcak su ve baharatları ekleyerek 25 dk. kadar pişirelim.pilavı hazırlamak için şehriyeleri ve yağı tencereye alalım.Şehriyeler pembeleşene kadar kavuralım.Sıcak su ve tuz ekleyip çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Suyu az gelir ve şehriyeler diri kalırsa biraz daha sıcak su ilavesi yapabiliriz.15 dk. kadar demlenmesini bekleyip servis tabağına alalım .Kuzu etiyle ister yanyana istersek benim yaptığım gibi pilav üzerine dizerek servis yapalım.



SOĞAN DOLMASI

1 kg kuru soğan
2 Su bardağı pirinç
2-3 Domates
yarım su bardağı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
300 gr kıyma
1 çay bardağı su
1 Çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, tuz
yarım demet doğranmış maydonoz
1 Su bardağı su

3 kaşık nar ekşisi veya limon suyu
Kuru soğanların kabuklarını soyalım ve kaynamakta olan sıcak suya atalım. 5 dakika sonra çıkarın. Bir bıçakile yan kenarından hafif keserek yaprak yaprak çıkaralım. dolma iç malzemelerini karıştıralım . Dolma içini soğan yapraklarına doldurup rulo saralım ve pişireceğiniz tencereye dizelim.Tüm soğan yapraklarını içle doldurup dizdikten sonra tencereye 3 yemek kaşığı nar ekşisi (veya limon suyu), tuz ve 1 su bardağı suyu ekleyelim Üzerine bir tabak koyalım tencerenin kapağını kapatalım.Kısık ateşte pişirelim.. Afiyet olsun…

0 Responses to "Türk Gecesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...