TİRAMİSU / PDÇSE 26
Author: LUGAS // Category:Bir gün İkea mağazasının restoran bölümünde bir tiramisu yedim ve gördüm ki bizim yaptığımız tiramisuya hiç ama hiç benzemiyor .Önceden muhallebi kıvamında bir krema pişirip içine labne koyuyordum .Yabancı siteleri enine boyuna araştırdım ,özellikle İtalyan bloglarını ve gördüm ki hiç kremayı pişirmiyorlar ,çiğ yumurta ve maskarpon peynirini çırparak bir krema hazırlıyorlar .Yok dedim ! bu çiğ yumurta olayı olmaz ,bir tane olsa , haydi belki .....ama bazen üç bazende dört yumurta kullanmışlar .kalktım kendimce bir tarif uydurdum ,maksat çırpılarak yapılmış bir krema elde etmek ve.........yemin ederim sonuç harika oldu ,İkea'nın ki kadar güzel .Şimdi bu tarifim elden ele dolaşıyor ,yapmanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 1 büyük paket kedi dili bisküvi (48 tane)
- 2 kutu çiğ krema
- 2 cup toz şeker (yani normal boy su bardağı )
- 1 büyük kutu labne peyniri (450 /500 gr civarında)
- 2 paket vanilya
- 2 paket dr oetker krema sertleştirici
BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN :
- 3 su bardağı su ( oda ısısında )
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nescafe
ÜZERİNE:
- toz kakao
Ben bu tatlıyı ,büyük ve derin diktörtgen borçamda yapıyorum ,ama siz daha küçük bir tepsiye yapacak olursanız ölçünün yarısını kullanın.
Buzdolabında iyice soğumuş olan kremaları , şekeri ve vanilyayı koyulaşana kadar yüksek devirde çıpın .Koyu kıvama gelince ,çıpmaya devam ederek krema sertleştiricileri yavaş yavaş ekleyin ,üç dakika daha çırpın , sonra labne peynirini ekleyip biraz daha çırpın.Onbeş yirmi dakika kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.
Suyu ,şekeri ve nescafe 'yi geniş ve derin bir tabakta karıştırın.
Bisküvileri bu karışıma batırarak tepsiye dizin ,benim tepsimin ilk katı 24 tane bisküvi kullandım.
Soğumuş olan kremanın yarısından biraz fazlasını bisküvilerin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
Kalan bisküvileri aynı şekilde ıslatıp kremanın üzerine dizip ikinci katını oluşturun.
Kalan kremayı da üzerine döküp yayın.
Üzerine ,bir çay süzgeci kullanarak bolca kakao serpin.
Buzdolabında bir kaç saat bekletmenizi tavsiye ederim ,ben normalde akşamdan yapıp ertesi günü servis yaparım.
AFİYET OLSUN........
0 Responses to "TİRAMİSU / PDÇSE 26"
Yorum Gönder