Taze Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Taze Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardagi sizma yag
1 adet büyük sogan
1/2 kahve fincani limon suyu

3 tatli kasigi toz seker 1/2 demet dereotu Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Taze baklanin iç kabuklarini soyun. Yikadiktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüs sogan, sizma zeytinyagi, limon suyu, tuz, seker,
dereotunun yarisi ve 3 su bardagi su ekleyin. Orta ateste bakla
yumusayincaya kadar pisirin.
Bakla pistikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendirda karistirarak
püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabagina ters çevirerek çikarin, üzerine
kiyilmis dereotu serpip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Taze Bakla Ezmesi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...