Tavuklu Krep

Author: LUGAS // Category:


Tarifim;
Malzemeler:


İç için:

  • 500 gr. kuşbaşı tavuk but
  • 400 gr.mantar
  • 1/2 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber
Krep için:


  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • tereyağı
Üzeri için:

  • 4-5 dilim kaşar peyniri
  • Minik minik dilimlenmiş kırmızı ve yeşil biber
Yapılışı:
Krep için ;
  1. 2 yumurtayı mikserle iyice çırpın.
  2. Sonra sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. 1 su bardağı unu eleyerek karışıma katın, tuzunuda ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Karışımı tekrar elekten geçirerek başka bir kaba alın.
  5. Ortaboy teflon tavaya az tereyağı koyun.Eriyince kepçe (ölçü olarak en fazla 1,5-2 kepçe) yardımıyla karışımdan alıp tavaya dökün.
  6. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
İçi için;
  1. 2 yemek kaşığı sıvıyağda tavukları soteleyin.
  2. Mantarları yıkadıktan sonra bıçaksırtı kalınlığında dilimleyip tavuklara katın.
  3. Mantarlar suyunu çekince yarım kutu kremayı katıp 2 dakika daha pişirin.
  4. En son tuzu ve karabiberi katıp ocağı kapatın.
  5. Tavuklu içi hazırladığınız kreplerin ortalarına yerleştirip yanlardan kapatın.
  6. Ters çevirerek fırın kabınıza yerleştirin.
  7. Üzerine kaşar dilimlerin koyup, kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.
  8. Çıkınca biberlerle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun :)





0 Responses to "Tavuklu Krep"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...