Tavuklu Krep
Author: LUGAS // Category:Tarifim;
Malzemeler:
İç için:
- 500 gr. kuşbaşı tavuk but
- 400 gr.mantar
- 1/2 kutu krema
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- tereyağı
- 4-5 dilim kaşar peyniri
- Minik minik dilimlenmiş kırmızı ve yeşil biber
Krep için ;
- 2 yumurtayı mikserle iyice çırpın.
- Sonra sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- 1 su bardağı unu eleyerek karışıma katın, tuzunuda ilave edip çırpmaya devam edin.
- Karışımı tekrar elekten geçirerek başka bir kaba alın.
- Ortaboy teflon tavaya az tereyağı koyun.Eriyince kepçe (ölçü olarak en fazla 1,5-2 kepçe) yardımıyla karışımdan alıp tavaya dökün.
- Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
- 2 yemek kaşığı sıvıyağda tavukları soteleyin.
- Mantarları yıkadıktan sonra bıçaksırtı kalınlığında dilimleyip tavuklara katın.
- Mantarlar suyunu çekince yarım kutu kremayı katıp 2 dakika daha pişirin.
- En son tuzu ve karabiberi katıp ocağı kapatın.
- Tavuklu içi hazırladığınız kreplerin ortalarına yerleştirip yanlardan kapatın.
- Ters çevirerek fırın kabınıza yerleştirin.
- Üzerine kaşar dilimlerin koyup, kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.
- Çıkınca biberlerle süsleyip servis edin.
0 Responses to "Tavuklu Krep"
Yorum Gönder