Malzemeler:
Tavuk için:
* 2 adet kemiksiz tavuk eti
* 2 diş sarımsak
* Nane, kekik, karabiber, tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağ
Sos için:
* 3 adet domates (Küp şeklinde doğranmış :)
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 büyük soğan
* 2 yemek kaşığı ince doğranmış yeşil zeytin
* Zeytin yağı, tuz, karabiber( arzuya göre sarımsak)
* Yarım bardak su
Hazırlanışı:
1. Tavukları ince doğranmış sarımsak ve baharatlarla iyice harmanlayın. Yumuşaması ve etin daha lezzetli olması için, üzerini streçle kapatıp, en az yarım saat buzdolabında bekletin. ( marine edin)
2. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, içine salça ve tüp şeklinde doğranış domatesleri, zeytin, tuz ve karabiberi ilave edin. Yaklaşık yarım bardak su ekleyip, kaynatın.
3. Tavuklar marine edildikten sonra geniş bir tavada tereyağını eritin ve tavukların önünü, arkasını kahverengileşinceye kadar kızartın.
4. Tavuğun yanında domatesli sosdan ilave ederek servis yapın.
Afiyetle.
0 Responses to "Domates Soslu Zeytinli Tavuk"
Yorum Gönder