tavuk ballotine (tavuk rulolari)

Author: LUGAS // Category: ,

2 kemiksiz dövülerek inceltilmis tavuk göğsü
tuz
karabiber
3 diş sarımsak
100 gr kavrulmuş ıspanak
100 gr doğranmış yağda çevrilmiş mantar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 paket kremalı mantar çorbası
1 su bardağı süt
şeffaf folyo

Şeffaf folyodan uzunca bir parça kesip tezgaha ser. Tavuk göğüslerini yanyana boşluk bırakmadan dikdörtgen şekli vererek yerleştir. Tuz ve biberle. Kavrulmuş ıspanak, mantar, ezilmiş sarımsak, dolmalık fıstıkları karıştırıp, tavuğun orta kısmına, ince şekilde yay. Folyo yardımı ile (folyo tavuğun dış kısmında kalacak) sıkı bir rulo yap. Folyonun iki ucunu bonbon şekeri paketi gibi sıkıca döndür. Gerekirse ip ile bağla. Şekil alması için birkaç saat buzdolabında beklet. Tavuğu folyodan çıkar. Içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine, metal bir kevgir içinde koy ve buharında pişir. Açılmaması icin kürdan ile tutturulabilir. Bu arada hazır çorbayı, 1 bardak süt ile pişirerek sosu hazırla. Tavuğu kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçak ile ince dilimle. Sos ile tatlandırarak servis et.

0 Responses to "tavuk ballotine (tavuk rulolari)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...