2 kemiksiz dövülerek inceltilmis tavuk göğsü
tuz
karabiber
3 diş sarımsak
100 gr kavrulmuş ıspanak
100 gr doğranmış yağda çevrilmiş mantar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 paket kremalı mantar çorbası
1 su bardağı süt
şeffaf folyo
Şeffaf folyodan uzunca bir parça kesip tezgaha ser. Tavuk göğüslerini yanyana boşluk bırakmadan dikdörtgen şekli vererek yerleştir. Tuz ve biberle. Kavrulmuş ıspanak, mantar, ezilmiş sarımsak, dolmalık fıstıkları karıştırıp, tavuğun orta kısmına, ince şekilde yay. Folyo yardımı ile (folyo tavuğun dış kısmında kalacak) sıkı bir rulo yap. Folyonun iki ucunu bonbon şekeri paketi gibi sıkıca döndür. Gerekirse ip ile bağla. Şekil alması için birkaç saat buzdolabında beklet. Tavuğu folyodan çıkar. Içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine, metal bir kevgir içinde koy ve buharında pişir. Açılmaması icin kürdan ile tutturulabilir. Bu arada hazır çorbayı, 1 bardak süt ile pişirerek sosu hazırla. Tavuğu kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçak ile ince dilimle. Sos ile tatlandırarak servis et.
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "tavuk ballotine (tavuk rulolari)"
Yorum Gönder