Süt Kremalı Pamuk Poğça
Author: LUGAS // Category:Malzemeler;
1 çay bardağı süt
10 gr.Yuva Aktif Kuru Maya
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Toz şeker
200 gr.Süt kreması
100 gr.Tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yağ
Alabildiği kadar un (500 gr.kadar)
Hazırlanışı;
Ilık Süt,Şeker,Tuz ve Yuva maya eritilir.İçerisine yumurta eklenir ve çırpılır.Daha sonra süt kreması,tereyağı,sıvıyağ ilave edilir.En son un katılır ele yapışmaayan ama kıvamı umuşak bir hamur elde edilir.2 saat mayalanmak için hamurumuz dinlendirilir.Daha sonra yağlanmış tepsiye yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun..
0 Responses to "Süt Kremalı Pamuk Poğça"
Yorum Gönder