Sucuklu Kaşarlı Katmer Poğaça
Author: LUGAS // Category:
Uzun zaman oldu yine yazmayali. Aslinda bir suru sey birikti anlatilacak. Hayat akip gidiyor, omur bir yerlerde basliyor, bir yerlerde son buluyor. Yasarken ole hizliki hayat, arada bir durabildigini animsatiyor, canini acitiyor insanin. Ama yine kosturmaca devam ediyor. Surekli kosuyor, yoruluyoruz. Bugunlerde yine uzaklastim blogumdan, yine kabuguma cekildim. Hafta sonu burada ogretmenler gunuydu. Arnavutluk'taki tum ogretmenlerin, esimin ve universitemdeki hocalarimin bu guzel gununu burdanda kutlamak isterim. Pazar gunu ise hem kadinlar gunuydu, hemde Arnavutluk icin anneler gunu, ayni gun Peygamber Efendimizinde dogum gunuydu. Butun sevincler bir arada gecti. Oglusumun kresinde program vardi, bana iki guzel siir okudu. Cok cok mutlu oldum, gurur gunuydu benim icin. Sonra ev isleri, okul, dersler derken, bir hafta daha bitti, yeni bir hafta basladi, nerdeyse yarilandi bile. Iki hafta onceydi sanirim misafirlerime yapmak icin Lulucumdan tarif istemistim. Sagolsun hamur isi konusunda hep imdadima yetisir, hepte guzel olur. O da bir yerlerden almis tarifi, aldigi yerde baska yerden. Zaten hepimiz bir yerlerden buluyoruz tarifleri :) O yuzden ben kendi aldigim yeri solim, siz Lulu'ya gidin bakin, o nerden almis ogrenin :) Bolece zincirleme yeni bloglar kesfediyoruz. Bugun yeniden yaptim bu pogacalardan. Tadina doyamazsiniz ama ole guzelki. Icine istediginiz malzemeyi koyun, hepside cok yakisiyor. Ama bir kere yaparsaniz eminim bagimli olursunuz, uyarmadi demeyin ;)
YAPILISI
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste koyun, her bezede bu işlemi tekrarlayın. En üstteki bezeye yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden, yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına iç malzemesinden koyun ve sardın. Poğaçaları yaglanmış tepsiye dizin ve yarım saat mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede pişirin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya)
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya)
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
75 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış/arasına sürmek için)
Sucuk ve kaşar peyniri (içine koymak için)
Sucuk ve kaşar peyniri (içine koymak için)
YAPILISI
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste koyun, her bezede bu işlemi tekrarlayın. En üstteki bezeye yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden, yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına iç malzemesinden koyun ve sardın. Poğaçaları yaglanmış tepsiye dizin ve yarım saat mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede pişirin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Sucuklu Kaşarlı Katmer Poğaça"
Yorum Gönder