somonlu- ıspanaklı lazanya

Author: LUGAS // Category:

500 gr somon file
1 adet kuru soğan
400 ml su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet balık bulyon tableti
Yarım su bardağı su + 3 yemek kaşığı un
2 dl = 200 ml krema
1,5 su bardağı rende peynir
2 diş sarımsak
250 gr ıspanak
250 gr doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
lazanya

Soğanı ince, somonu küp şeklinde doğra. Bir tencereye 400 ml suyu, limon suyunu, balık bulyonunu koy ve kaynat. Soğan ve somonu da ekle. Kısık ateşte birkaç dakika pişir. Bulyonu süzdür ve balıkları bir tabağa al, suyunu tencerede beklet. Yarım su bardağı su ve unu çırp. Bulyona, krema ile birlikte ekle. Karıştırarak kaynat. Tencereyi ateşten al ve rende peynirin çoğunu ekle, bir kısmını üzeri için ayır. Sarımsakları ez. Ispanakları yıka süzdür ve ufak parçalara doğra. Sarımsaklarla beraber yağda çevir. Domatesleri ve salçayı ekle. Baharatları kat ve balık, soğan karışımını da ekle. Peynirli sostan bir fırın kabının içine dök ve yay. Lazanya yapraklarını yerleştir ve sırasıyla ıspanaklı içten ve sostan dizerek, en son lazanya yaprağı ve peynirli sostan koyarak, ayırılmış olan peynirden serperek 200C° de lazanya yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişir.

0 Responses to "somonlu- ıspanaklı lazanya"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...