Şeftali mevsimine uyar Şeftalili pasta! Nazlı doğduğundan bu yana, mutfakta pek günüm geçmiyor. Tekrar iş hayatına dönmemle birlikte, Nazlı'ya annem bakıyor. Babamın yaylaya gitmesi nedeniyle, yaklaşık 1 haftadır annem bizde kalıyor. Dolayısıyla mutfak anneme kalıyor, neredeyse yemek dahi pişirmiyorum:) Bu gidişle unutacağım birşeyler yapmayı:)
Malzemeler :
Keki İçin :
Keki İçin :
- 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 100 gr bitter çikolata
- 150 gr margarin
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için :
- 1 paket Dr. Oetker beyaz çikolatalı sos
- Hindistan cevizi
- Şeftali dilimleri
Yapılışı :
- Öncelikle üzeri için, beyaz çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayın.
- Keki için, margarini benmari usulü erittikten sonra çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edin ve erimesini sağlayın. Karışımı bir kaba koyun ve yumurtanın sarılarını ve şekeri ekleyip mikserle çırpın. Elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
- Diğer tarafta yumurtanın beyazını 2 dk kadar mikserle çırpıp, çikolatalı karışıma ekleyip, kabartma tozunu koyup mikserin düşük ayarında çırpın. Margarinle yağlanmış orta boy borcamda pişirin. Kek soğuyunca çikolatalı sosu üzerine yayın ve hindistan cevizi serpiştirip şeftali dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
- Afiyet bal şeker olsun.
0 Responses to "ŞEFTALİLİ PASTA"
Yorum Gönder