Sebzeli -Ton Balıklı Fırın Makarna

Author: LUGAS // Category:


Tarif çok sevgili arkadaşım Gülsen'e ait, onun tarifinin orjinalinde sadece ton balığı ve domates var ama ben içine biraz da sebze katayım dedim. Bu şekilde de çok lezzetli oldu. Bu tarifi öğrendiğimden beri (1 ay olmadı daha) dört kere yaptım. Bu makarnayı yemeye doyamıyoruz.

Malzemeler (2 kişilik) :
160 gr.lık 1 kutu ton balığı konservesi
Yarım paket makarna (fiyonk, kelebek ya da burgu)
2 domates(kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış)
1 kabak
1 kase dolusu brokoli
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Makarnaları tuzlu ve içine biraz yağ konulmuş kaynar suda çok yumuşamamak kaydıyla haşlayın. Bir başka tencerede küp küp doğranmış kabak ve küçük parçalara ayrılmış brokolileri pişene kadar az suyla haşlayın. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine makarnaları, haşlanmış sebzeleri ve domatesleri koyup karıştırın. Ton balığının kapağını biraz açıp içindeki yağı makarnanın üzerinde gezdirin. Ton balıklarını koyup tekrar karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Son olarak kaşar peyniri rendesini makarnanın üzerini kaplayacak şekilde dökün. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!


0 Responses to "Sebzeli -Ton Balıklı Fırın Makarna"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...