Yaklaşık 12 gün sonra, ailemize bir birey katılacak, hepinizin dualarına ihtiyacım var!
Malzemeler :
Keki için :
- 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 adet portakal (kabuği ince rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Kreması için :
- 2 poşet krem şanti
- 1 poşet creme ole (vanilinli)
Yapılışı :
- Yumurtanın beyazlarını krema kıvamı olana kadar mikserin yüksek hızında çırpın, içerisine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip 5 dk. daha çırpın, portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin. Ayrı bir kapta elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
- Yağlanmış, kelepçeli kalıpta kürdan kontrolü ile pişirin. Kalıptan çıkarmadan tamamen soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp enine ip yardımı ile veya uzun bir bıçakla 3'e kesin.
- Krem şantiyi ve creme oleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karıştırıp çırpın. Bir müddet buzdolabında dinlendirin. Kremadan kekin alt kısmına sürün, ikinci parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastırın. İkinci parçanın üzerine kremadan sürüp, portakal dilimleri koyup, üçüncü parçayı üzerine koyup hafifçe bastırın. Kekin üzerine ve yanlarına kremadan sürüp, üzerini portakal dilimleri ile kenarlarını damla çikolata ile süsleyip, buzdolabında 8-10 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Afiyet bal şeker olsun.
0 Responses to "PORTAKALLI PASTA VE ..."
Yorum Gönder