PORTAKALLI-HASHAS TOHUMLU MUFFINLER
Author: LUGAS // Category:Gecenlerde kermes vardi burada. Bende borek ve bu sirin muffinleri yaptim. Boregim klasik bir borekti, o yuzden fotograflamadim ama bu muffinleri fotograflamadan edemedim. Tadlari cok guzeldi, gerci ben sadece yarim yiyebildim, yarisinida esime tattirdim :) malum kermese yaptim ya. Zor dayandik ama yememek icin. Cok sirinlerdi, cayin yaninda mis gibi giderlerdi ama gidemediler, kermese gittiler :) Biraz atmasyon oldular, yani biraz ondan, biraz sundan diyerek yaptim. Ama sizler icin olctum ve yazdim, yeni bir tarif cikti ortaya, umarim dener ve begenirsiniz. Bu arada okulum icin yorum birakan herkese tesekkurler ediyorum. Bu hafta ilk quizimizi olduk, quiz deyip gecmeyin tam 100 soruydu :) ama kolaydi. Biraz heyecandan olacak hatalarim vardi sanirim ama sonucu Pazartesi gunu ogrenecegiz. Dualarinizi bekliyorum, sevgiler gonderiyorum coook cooooooook uzaklardan...
MALZEMELER
1 su bardagi seker
2 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
2 yumurta
1 paket vanilya
100 gr. eritilmis tereyagi
1 su bardagi sut
Yarim portakalin suyu
2 portakalin kabugu (iri rendelenmis)
YAPILISI
Seker, yumurta, sut ve erimis tereyagini iyice cirpin. Unu yavas yavas ekleyin. Uzerine kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip, plastik cirpiciyla karistirin. Cok fazla karistirmaktan kacinin. En son olarak, portakal suyunu ve portakal rendesini ilave edip, karistirin ve muffin kaplarina, kagit kaliplari yerlestirin. Her kalibin icine bir tepeleme kasik yeterli olacaktir. Ben dondurma sikma aparati ile doldurdum harci. Firini 200 dereceye ayarlayin ve yaklasik 15 dakika pisirin. 15 dakikadan sonra firini kapatin ve kapagini acip, muffinleri firin telinde dinlendirin. Soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "PORTAKALLI-HASHAS TOHUMLU MUFFINLER"
Yorum Gönder