pannacotta

Author: LUGAS // Category:

2 jelatin yaprağı
2,5 su bardağı krema
1 vanilya çubuğu
yada 1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağına yakın şeker
½ limonun kabuğu
Karamel sos:
6 yemek kaşığı su
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Süslemek icin meyve

Jelatin yapraklarını 10 dakika soğuk suda beklet. Vanilya çubuğunu ikiye böl ve içini boşalt. Bir tencereye kremayı koy. Vanilyanın içi, kabuğu, limon kabuğu ve şekeri ekle. Kısık ateşte, karıştırarak 15 dakika pişir. Tencereyi ocaktan al. Çubuğu içinden çıkar. Jelatinin suyunu sık ve kremanın içine koy. Eriyene kadar karıştır. Servis kaselerini soğuk sudan geçir. Karışımı dök. 3-4 saat donana kadar soğut. Bir tencerede su ve sekeri karıştır. Şeker eriyene kadar pişir ve soğut. Pudingleri servis tabaklarına ters çevir ve karamel sosu üzerinde gezdirerek, meyvelerle süsle ve servis et. Klasik bir italyan tatlısıdır.

0 Responses to "pannacotta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...