PANDİSPANYALI TATLI

Author: LUGAS // Category:


Ramazan Bayramı için yaptığım, şehir dışından gelen abimin tatlıyı beğenmesi üzerine ikinci defa yaptığım, annemlerin misafirlerinin gelmesi üzerine tekrar yapıp anneme götürdüğüm, dün akşam yemeğe misafirlerimin gelmesi nedeniyle yine yaptığım bu tatlı yiyen herkes tarafından çok beğenilince sürekli yapar oldum:) Bugün annemlerle birlikte yemeğe ablamlara davetliyiz, ablam geçenlerde tarifini alınca bugün bizim için yapmış:)



Malzemeler :

Pandispanyası için :

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 kahve fincanı şeker
  • 1/2 kahve fincanı süt
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kahve fincanı un

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1.5 kahve fincanı şeker

Üzerine :

  • 1 poşet krem şanti
  • Dövülmüş ceviz

Yapılışı :

  1. Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
  2. Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında çırpın. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın. Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yaplanmış orta boy borcamda pişirin.
  3. Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, bir kapta karıştırdığınız soğuk su ve şekeri kekin üzerine kaşıkla dökün. Kremayı mikserle çırptıktan sonra şerbetli kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine krem şantiyi sürün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.
  4. Afiyet bal şeker olsun.

0 Responses to "PANDİSPANYALI TATLI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...