Minik Eller Mutfakta: Çikolata Süsleme Kursu
Author: LUGAS // Category:( Bitanecik yeğenimin çikolata tutan minik eller resmi taa Türkiyeden geldi! Bu güzel fotoğraf için sanatçı ruhlu enişteme çok teşekkürler ediyorum. Sevgili Açar ailesi hepiniz çok özelsiniz ama en özeliniz Özer :) Sizi seviyorum bu resmi de sonsuza kadar saklıyorum.:)
Sevgili Selen'in Minik Eller Mutfakta etkinliğine bu desenli, rengarenk ve benim için çok kıymetli olan çikolatalarla katılmak istedim. Bu çikolatalar hem benim çocuk ruhumu besliyor, hemde mutfağımdan çıkıp ilk defa sipariş almamı sağlıyorlar. O yüzden onlara kıymetlim diyorum. Evet, biraz zaman aldı ama sonunda bende ufaktan sipariş üzerine çalışmaya başladım. İmkansız gibi görünen bir olay gerçekleşti. Bu benim ilk işim olacak, umarım ilk ve son da olmaz. :) Şimdilik sadece Cadılar Bayramı için çikolata hazırlıyorum, bakalım zaman daha neler gösterecek. Belki bir gün sıra pastalara da gelir. :)
Tarife geçmeden önce malzemeler ile ilgili önemli bir kaç not düşmek istiyorum. Kullandığım tüm çikolatalar kendinden renkli ve özel eritmelik çikolatalardır. Kullandığım kalıplarda plastik çikolata kalıpları. Türkiye'de araştırırsanız bu malzemeleri bulacağınızı düşünüyorum fakat malzemeler yurtdışından ithal edildiği için pahalı olabilir.
(Ayrıca çikolata kursunda bana verdiği bu güzel bilgiler için çikolata hocama geçte olsa sevgilerimi gönderiyorum, sonsuz teşekkürler.:)
Çikolata Süsleme:
Malzemeler: (Linklerin üzerine tıklayarak, kullandığım malzemelere ulaşabilirsiniz)
4 adet kabak adam için yaklaşık; 1 yemek kaşığı her farklı renkten çikolata düğme, 5 kahve fincanı kadarda sütlü kakaolu çikolata düğme kullandım. Az kullanılan renkler için daha az, çok kullanılan renkler için daha çok çikolata gidiyor.
- Renkli çikolata düğmeler (eğer çikolatalar için özel olan gıda boyalarından bulabilirseniz onları özel eritmelik beyaz çikolata ile karıştırarakta değişik renkler elde edebilirsiniz. Bu gıda boyaları kesinlikle su içermeyen özel boyalardır.)
- Çikolata kalıpları (eğer ucuz plastik kalıp bulamazsanız, yurtdışından da getirtmeniz mümkün değilse size bir alternatif; buz yapmak için kullanılan şekilli kalıplar belki işinizi görebilir.:) Çubuklu olmasa bile tek tek mini bayramlık çikolatalar hazırlayabilirsiniz sevdiklerinize. )
- Benmari (buharla pişirme) için iç içe geçebilen iki tencere ya da benim gibi bir yayvan tencere ve de düdüklü tencerenin sebze haşlama aparatını kullanabilirsiniz.
- Küçük cam bebe mama kavanozları ( bu kavanozlar için kaç bebek maması yedim tahmin edin:))))
- Kaliteli boyama fırçaları (tavsiyem deve tüyü fırçalar)
Hazırlanışı:
1. Renkli çikolata düğmeler mini kavanozlarda benmari usülü eritilir. Çikolatayı eritirken güzelce karıştırmanız ve kesinlikle su ile direk temas ettirmemeniz gerekiyor. Kalıplara dökmeden ya da süsleme yapmadan önce çikolata sıcaklığını kontrol ediniz, çikolata ılık olmalıdır.
2. Süsleme tekniklerini adım adım resimlerde göstermeye çalıştım. Dikkat etmeniz gereken, en önemli nokta gözlerdir, onlar kurumadan üzerine kesinlikle portakallı çikolatayı sürmeyin, yoksa dağılır. İlk etapta acele etmeden yavaş yavaş ilerleyin, renkleri önce fırçaya sonrada kalıplara iyice yedirin, bir renk kurumadan diğerine geçmeyin. En son tüm renkler kuruyunca sütlü çikolatayı kalıbın dışından taşmayacak şekilde tüm yüzeye dökün, eşit olarak yayın. Çikolatayı döktükten sonra kalıbı bir kaç defa masanın üzerine vurun, böylece içinde hava kabarcığı varsa yüzeye çıkacaktır.
3. Çikolata kalıbının yaklaşık 15 dk. buzdolabında tutulması gerekiyor. Çikolata donunca kalıptan kolayca çıkarılır. Daha sonra 1 gün oda sıcaklığında, yağlı kağıt üzerinde, bekletilmesi gerekiyor ondan sonra eğer istenirse hediyelik poşetler içine yerleştirebilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. :) Çikolatalarınızı buzdolabında saklamayınız. Afiyetle iyi eğlenceler. :))
Bu çikolatadan hayalet çalışmamda da sadece özel eritmelik beyaz ve sütlü kakaolu çikolata kullandım. Çikolataları benmari usülü erittim. (şekildeki gibi ocakta bir sos tenceresinin içinde su kaynattım, üzerinde başka bir büyükçe cam kap koydum, onun içinde çikolatayı erittim.) Çikolatayı eritirken güzelce karıştırmanız ve kesinlikle su ile direk temas ettirmemeniz gerekiyor. Kalıplara dökmeden ya da süsleme yapmadan önce çikolata sıcaklığını kontrol ediniz, çikolata ılık olmalıdır. Kalıplara çikolata döktükten sonra yaklaşık 15 dk. buzdolabında tutulması gerekiyor. Daha sonra 1 gün oda sıcaklığında, yağlı kağıt üzerinde, bekletildikten sonra eğer istenirse hediyelik poşetler içine yerleştirebilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. :) Çikolatalarınızı buzdolabında saklamayınız. Afiyetle iyi eğlenceler. :))
0 Responses to "Minik Eller Mutfakta: Çikolata Süsleme Kursu"
Yorum Gönder