Meze Uskumru

Author: LUGAS // Category:
Bu mezeyi HeybeliAda da bulunan Başak Et ve Balık Restaurant ında yemiş ve çok beğenmiştim. Mimozalar eşliğinde yediğim bu mezenin tadını en kısa zamanda mutfağıma taşıdım. Tavsiye ederim süper bir rakı mezesi oluyor.



Malzemeler

2 adet uskumru , dondurulmuş da olabilir
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı soya sosu
1/4 çay bardağı elma sirkesi
1 limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
5 tane karabiber

Hazırlanışı

Uskumrular haşlanır ve kılçıklarından ayıklanarak, orta irilikte parçalar halinde
derin kaba alınır. Sos için gerekli olan tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve uskumruların üzerine dökülür. Kap strech bir folyo ile sarılarak, buzdolabında 1-2 gün bekletilir. Servis yapılacağı zaman balıklar sostan alınır ve üzerine bol zeytinyağı gezdirilir ve dereotu ile servis yapılır.

0 Responses to "Meze Uskumru"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...