Meyveli Tart Tarifi
Author: LUGAS // Category:Tarttan doğum günü pastası olur mu? Olurmuş!
Fransız Jannick bir tart tutkunu, yeğeni kekleri pastaları sevmediğini sadece tartlardan paylardan hoşlandığını söyleyince, bizde ona bol meyveli bir tart hazırladık. Taze böğürtlenleri bulmak içlerinden en gösterişlileri seçmek pek kolay olmadı. Tart üzerinde ve içinde toplam 4 çeşit meyve var. Aşağıdaki linklere basarak resimlerine imagesdan ulaşabilirsiniz.
Tart Hamuru
Malzemeler
- 1 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Fırın ayarı 190 derece
- Geniş bir kapta, elenmiş un, şeker ve tuz karıştırılır.
- Sonra kaba küp küp doğranmış tereyağı da eklenir, karıştırılıp yoğurulur, küçük bezelyemsi taneler oluşuncaya kadar. Bu karışıma yumurta sarısı eklenir biraz daha yoğurulur. Hamur resimdeki gibi top haline getirilir, plastik streçe sarılıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletilir. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
- Hamur buzdolabından çıkarılınca oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletilir ve elle biraz masaj yapılır.
- 23 santimlik bir tart kalıbını ortasına bu hamuru koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip üzerine kuru bakliyat yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra bakliyatları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Böylece düz olan zemin de kızartılır. Gözünüzü fırından ayırmayın, bu tart hemen pişen kenarları kızaran bir tarttır.
- Tart pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
Not: Ben orjinal tarifteki su bardağı yerine cup ölçüsü, Vanilya özü yerine de vanilya kullandım. Krema tarifini ufak değişikliklerle aynen aktarıyorum.
Tart Kreması
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 6 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı küp küp doğranmış ve oda sıcaklığında
- Küçük boy sos tenceresinde sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- Başka bir orta boy sos tenceresinde yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını önce güzelce çırpın. ( Ateş üstünde değil) Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin, her defasında azar azar süt ekleyin, bir anda tüm sütü koymayın yoksa yumurta sarıları pişer, topak topak olur. Daha sonra karışımı orta derecedeki ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın. Vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz. Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
0 Responses to "Meyveli Tart Tarifi"
Yorum Gönder