MESHUR KURABIYE NAM-I DIGER ELMALI KURABIYE

Author: LUGAS // Category:

Ben cocukken bi Zehra teyzemiz vardi, aile dostumuz. Halada var Allah omur versin, kulaklari cinlasin :) O hep bu kurabiyeden yapardi. Kardesimle bende 'yasasin meshuuur kurabiye' diye sevinirdik. Kurabiyeleri isirdigimizda, icinden cikan elmalar bize hep surpriz gibi gelirdi. Kulaklarin cinlasin Zehra teyze, kucuk Nihan buyudu, bak artik kendi yapiyor senin o guzel kurabiyelerinden... Bu kurabiyenin tarifini cok sevdigim bir arkadasimdan almistim (Hacer'im kulaklarin cinlasin), sagolsun o cok guzel yapar. Denemek isteyenlere siddetle tavsiye ederim, gercektende muhtesem oluyor. Kac gundur bir rehavettir gidiyor bende, artik bu guzel kurbislerle birkac gun idare edin, yarinida atlatayim, ins guzel bir seyler daha geliyor, SURPRIZ :)
MALZEMELER
1/2 Paket Oda Sicakliginda Yumusamis Margarin
1 Cay Bardagi Yogurt
1 Cay Bardagi Sivi Yag
2 Tepeleme Yemek Kasigi Pudra Sekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket VanilyaAldigi Kadar Un
ICI ICIN
3 Orta Boy Elma
1/2 Su Bardagi Irice Dogranmis Ceviz
Tarcin
YAPILISI
Elmalari soyup, rendeliyoruz. Bir tavanin icinde, rengi degisinceye kadar kavuruyoruz. Icine cevizleri ekleyip karistiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Hamur malzemlerinin hepsini bir kabin icine koyup, yumusak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu merdane yardimiyla yuvarlak sekilde acip, sigara boregi yapar gibi ucgenlere boluyoruz. Hamur acilirken parcalaniyorsa, bu hamurun kivaminin iyi oldugunu gosterir. Biraz un serperek acarsaniz, daha rahat acildigini goreceksiniz. Ucgenlerin genis kenarina harcimizdan koyarak, sigara boregi sarar gibi sariyoruz ve tepsiye diziyoruz. 180 derecede onceden isitilmis firinda, uzerleri hafif pembelesene kadar pisiriyoruz. Firindan cikan kurabiyelerimizi sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri eliyoruz. Kurabiyeler sogumadan pudra sekerini dokmeyin, cunku sicakligiyla eriyor.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "MESHUR KURABIYE NAM-I DIGER ELMALI KURABIYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...