Bu guvecler Italya'dan gelme, kenduleri burada turist oliyur :) Buyuk guvec tencereleri Turkiye'den getirmek cok zor oldugundan, guvec tadina hasret kaliyoduk. Ta ki ben bu guvecleri bulana kadar. Tek kisilik porsiyon guveclerle etli yemekler yapmak harika oldu inanin. Hem sunum olarak cok guzel oldular. Cunku guvec tencereyi onunuze alip yiyemezsiniz ama bu porsiyonluk guveclerle servis yapmak mumkun ve guzel. Ilk denememde ev ahalisinden tam puan alan guveclerimi Arnavutluk'taki arkadaslarimda almak isterlerse, kenduleri halen Euromax Ekspres'te satilmaktadir, duyrulur. Ve gelelim guvecin tarifine, oldukca kolay ve lezzetli, acil durumlarda yapilacak bir tarif, tam bir cankurtaran...
MALZEMELER
1 su bardagi konserve mantar
1 su bardagi istediginiz sekil dogranmis havuc
1 su bardagi konserve bezelye
1/2 su bardagi konserve misir
2-3 adet orta boy kup kup dogranmis patates
3 adet domates
Arzu ettiginiz miktar haslanmis dana eti
Sivi yag
Domates ve biber salcasi karisimi
Tuz
YAPILISI
Butun malzemeleri karistirin. Yagini, salcasini ve tuzunu ayarlayip, guveclere paylastirin. Aluminyum folyo ile guveclerin agizlarini kapatip, 250 derece firinda 1 saat pisirin. Pisen guveclerin uzerinden folyolari cikartip, 5-10 dakika uzerlerini kizartip, guveclerin icinde servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 su bardagi konserve mantar
1 su bardagi istediginiz sekil dogranmis havuc
1 su bardagi konserve bezelye
1/2 su bardagi konserve misir
2-3 adet orta boy kup kup dogranmis patates
3 adet domates
Arzu ettiginiz miktar haslanmis dana eti
Sivi yag
Domates ve biber salcasi karisimi
Tuz
YAPILISI
Butun malzemeleri karistirin. Yagini, salcasini ve tuzunu ayarlayip, guveclere paylastirin. Aluminyum folyo ile guveclerin agizlarini kapatip, 250 derece firinda 1 saat pisirin. Pisen guveclerin uzerinden folyolari cikartip, 5-10 dakika uzerlerini kizartip, guveclerin icinde servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "MANTARLI GUVEC"
Yorum Gönder