Author: LUGAS // Category:
- Evlendigimizden beri (yani 6 yildir) esim yapicakti, ben yiyecektim ama bir turlu firsat olmadi. Arkadaslarimdan yapanlar olmustu, yemistim ama hic yapmamistim, hem kolay, hemde doyurucu bir yemek, tavsiye ederim. Yanina sadece corba yapmaniz yeterli...
- MALZEMELER
Yarin kg. kup kup dogranmis ve haslanmis dana eti
3 tane orta boy halka halka dogranmis ve haslanmis havuc
3 tane orta boy kup kup dogranmis ve hafif kizartilmis patates
Yarim su bardagi haslanmis bezelye
Yarim su bardagi misir
2 Su bardagi pirinc (Yarim saat, bol tuzlu sicak suda bekletilmis)
Tuz, karabiber, sivi yag
Arzu ettiginiz salata malzemeleri
Yogurt
Su
- YAPILISI
Orta boy yemek tencerenizin en alt kismina hafif kizarmis patates ve haslanmis havuc ve bezelye ve misir karisimini, tuz ve karabiberle harmanlayip, doseyin. Bunlarin uzerine haslanmis etleri serpistirin. Pirincleri tuzundan arinacak sekilde iyice yikayin ve etlerin uzerine dokun. Uzerini kasikla duzleyip, pirinclerin uzerini 2 parmak gececek sekilde su ilave edin. Biraz sivi yag gezdirip, kapagini kapatin. Kisik ateste, pilaviniz suyunu cekene kadar pisirin. Pilav pistikten sonra, ocagi kapatin, tencerenin kapagini acip bir bez ortup, kapagi kapatin ve 15 dakika dinlendirin. Pilaviniz dinlendikten sonra bezi alin, genisce bir tepsi veya servis tabagini, tencerenin agizina kapatip, tencereyi ters cevirin. Bu sekilde 15-20 dakika bekletin. Tencerenin alti hafif soguyunca, tahta bir kasikla tencerenin tabanina vurun ve yavas yavas tencereyi kaldirin. Yogurt ve salata malzemeleriyle, servis tabaginizin kenarlarini susleyin.
- AFIYET OLSUN
0 Responses to "MAKLUBE"
Yorum Gönder