Lahana Dolması

Author: LUGAS // Category:

Tarif zamanıııı ;

Malzemeler:

  • 1 adet dolmalık lahana (yassı ve yumuşak olanlarını tercih edin)
  • 500 gr.kıyma
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Üzerine dizmek için biber turşusu
Yapılışı:

Lahananın yapraklarını dikkatli, yıtmamaya çalışarak ayırın ve sıcak suda haşlayın.Burada dikkat etmeniz gereken yaprakları eritmeden suda haşlamak.
İçi için ; kıymayı,soğanı, pirinci,salçaları,sıvıyağı ve tuzu iyice yoğurun.Lahana yapraklarına tek tek iç koyup, isterseniz sigara böreği sarar gibi, isterseniz muska şeklinde sarıp dolmaların şeklini verin.Tencerenin dibine bir kaç yaprak serip dolmaları dizin.En üste de bir kaç biber turşusu koyun(Hafif mayhoş bir tat veriyor ve lezzetini arttırıyor)En son üzerlerine çok az daha sıvıyağ gezdirip dolmaların üzerine çıkmayacak şekilde su ilave edin.Kısık ateşte pişmeye bırakın.Bu kadar :D




0 Responses to "Lahana Dolması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...