Kıtırlı Poğaça

Author: LUGAS // Category:


gerekli malzeme:
- 1 su badağı ayçiçek yağı
-1 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kasığı tuz
-1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
üzeri için:
-bir yumurta
-bir yemek tabağı galeta unu
iç malzemesi için:
beyaz peynir (hangi peyniri arzu ederseniz onu kullanabilirsiniz)
yarım demet maydanoz.
Hazırlanışı:
Maydanoz ile rendelenmiş beyaz peyniri bir kabta karıştırın,bir kenarda bekletin.
yoğurdu ve yağı derin bir kabta karıştırın,içine tuzu ilave edin.Malzemelerin içine ,tel süzgeçten un ve kabartma tozunu elenmiş olarak katın.Yumuşak hamur hazırlayın,hazırlanmış yumuşak hamurdan parçalar koparıp ,maydanozlu karışımı içine koyup poğaça şeklini verin.Bu şekilde hazırlanmış tüm poğaçaları bir yüzünü önce yumurtaya ardından galeta ununa batırarak yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin .(yaklaşık 20 dk sürüyor)

0 Responses to "Kıtırlı Poğaça"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...