Kitir Ekmekli Mercimek Corbasi - Berat Kandili
Author: LUGAS // Category:
Dun aksam uzeri esim eve geldi. Yuzu bir tuhafti ne oldu dedim. Korkma dedi. Eee... dedim. Zehirlendik!!! Neeeeee, nasil, ne zaman, nerde, ne yedin gibi milyon tane soruyu pespese siraladiktan sonra. Sonunda esime konusma sirasi geldi. Dun yedikleri et yemeginden zehirlenmisler. Bir kisi hastanelik, esimle birlikte iki kiside evde hastanelik durumda. Butun gece, sabaha kadar ishal, kusma. Dun eve geldiginde 80 kg du, simdi 78 kg. Sabah birde baktim atesi cikti, ates 40. Allah'im yuregim agizima geldi. Ilik dus, ates dusurucu derken, cok sukur atesini dusurduk. Mide ve bagirsaklarda ne var ne yok cikti tabii, 2 kg gitti. Ehh dogal olarak aciktida garibim. Mercimegi cok sever, yaparmisin deyince hemen sivadim kollari. Allah basimizdan eksik etmesin eslerimizi, oyle zor geldiki onu boyle hasta gormek. Cok sukur daha iyi simdi. Bende iki ara bi dere :D makina elimde :D fotograf cekiyorum iyimi :D ne fenayim :D valla maksak hizmet olsun, kendimi dusunuyosam namerdim :D
MALZEMELER
1 Su Bardagi Yikanmis Kirmizi Mercimek
1 Orta Boy Kuru Sogan
2 Orta Boy Havuc
1 Orta Boy Patates
1 Tatli Kasigi Antep Biber Salcasi
Kirmizi Pul Biber
Sivi Yag
Tereyagi
2-3 Dilim Ekmek
Tuz
Un
Su
YAPILISI
Tencerenin dibini kaplicayacak kadar sivi yag koyun ve rastgele dogradiginiz sogan, patates ve havuclari dograyip, kavurun. Yikanmis ve suzulmus mercimekleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Mercimeklerin rengi donunce, uzerini 3-4 parmak gececek kadar kaynar su ilave edin. Mercimekler iyice pisip, hamur gibi olduktan sonra blenderdan gecirin veya ince elekte suzun. Tuzunu koyup, koyu ise kaynar su ilave edin. Bir tasim kaynatip, ocaktan alin. Cezvede 1 yemek kasigi tereyagini eritin ve kirmizi pul biber ve salcayi tereyaginda eritin. Ayri bir tavada, kup kup dogranmis ekmekleri, tereyagi ile iyice kavurun. Corbayi sicakken kaselere koyup, uzerine kavrulmus kitir ekmekleri ilave edin ve sos ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 Su Bardagi Yikanmis Kirmizi Mercimek
1 Orta Boy Kuru Sogan
2 Orta Boy Havuc
1 Orta Boy Patates
1 Tatli Kasigi Antep Biber Salcasi
Kirmizi Pul Biber
Sivi Yag
Tereyagi
2-3 Dilim Ekmek
Tuz
Un
Su
YAPILISI
Tencerenin dibini kaplicayacak kadar sivi yag koyun ve rastgele dogradiginiz sogan, patates ve havuclari dograyip, kavurun. Yikanmis ve suzulmus mercimekleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Mercimeklerin rengi donunce, uzerini 3-4 parmak gececek kadar kaynar su ilave edin. Mercimekler iyice pisip, hamur gibi olduktan sonra blenderdan gecirin veya ince elekte suzun. Tuzunu koyup, koyu ise kaynar su ilave edin. Bir tasim kaynatip, ocaktan alin. Cezvede 1 yemek kasigi tereyagini eritin ve kirmizi pul biber ve salcayi tereyaginda eritin. Ayri bir tavada, kup kup dogranmis ekmekleri, tereyagi ile iyice kavurun. Corbayi sicakken kaselere koyup, uzerine kavrulmus kitir ekmekleri ilave edin ve sos ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
Bugun Berat Kandili. Izmir'liler bilirler, kandillerde Izmir'de kandil simidi diye bu susamli sekerler satilir. Gercektende tadi nefis oluyor. Bu yaz Izmir'de gecirdigimiz kandilde almistik bu kandil sekerlerini. Bende fotograflamistim. Eh sizlerle paylasmak icin bugune kismetmis, herkese kandil armaganim olsun, herkes payina duseni buyursun alsin. Hepimizin kandili mubarek, bu gecemiz beraat ettigimiz gece, her gunumuz bu sekerler kadar tatli olsun. Hepimizin dualari kabul olsun... (Amin)
0 Responses to "Kitir Ekmekli Mercimek Corbasi - Berat Kandili"
Yorum Gönder