Kete (Neffiiisss)
Author: LUGAS // Category:Malzemeler;
500 ml.Süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
Hamura sürmek İçin;
100 gr.Margarin Ve Tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
6-7 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
- Mayalı hamurumuzu ilk önce hazırlayalım.Süt,şeker,tuz,yumurta ve maya en son un ilave edip yoğuralım.Mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp dinledirelim.
- Diğer taraftan arasına sürmek için margarini eritelim ve sıvıyağıda ekleyerek yağ karışımını soğutalım.
- Daha sonra Bşaka bir tencerede sıvıyağ ve unu kavuralım.Yaklaşık 15 dk.kadar.Ardından şekeri ilave edelim.Ve Karışımı soğutalım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
- Hamurları oklava ile 30-40 Cm çapında açalım.
- İlk 3 tanesi ayrı diğer 3 tanesi ayrı olcak şekilde aralarını yağlayarak üstüste koyalım.(daha önceden soğuttuğumuz yağ ile)
- 3 katlı hamurlarmızı uzunlamasına yani enine rulo saralım.Ve Kare Kare dilimleyerek 6 parçaya keselim.
- Diğer 3 lü hamurumuzada aynı işlemi yapalım.Toplam 12 adet ketemiz olucak.
- Daha sonra kesilen kare hamurları tekrar oklavayla 1 cm kalınlığında açalım.
- Her açtığımız hamur parçasının içine soğumuş kavurduğumuz unlu karışımdan 1 yemek kaşığı koyalım.
- Ardından kapattığımız yer alta gelecek şekilde hamurumuzu kapatalım.Ve yağlanmış fırın tepsimize diğerlerinide aynı şekilde yaparak dizelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yumurta sarısı karışımını sürerek,çatal batırarak şekil verelim.
- 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet Olsun..
Aşçı Notu: Özelliği içindeki unun kum kum olmasıdır.Yani kavurduğunuz un kum kum olucak.Yağı fazla gelmicek.Gelirse un eklenir.Kavrulucak un ama çok kararmıyacak.Arzu edilirse Hamur farklı şekildede yapılabilir.Örneğin; hamurdan 12 eşit beze yapılır.40 cm açılır.İçerisi yağlanır.İçerisine un karışımı yayılarak rulo sarılır.Sonra kendi etrafında gül böreği gibi sarılır.Biten uc kenarı altında kalacak şekilde kapatılır.(Annem böyle yapardı)
Deneyeceklere Şimdiden Başarılar :)
0 Responses to "Kete (Neffiiisss)"
Yorum Gönder