KAVURMA (kavurcam :) iste)
Author: LUGAS // Category:Su canim yemege neden kavurma demisler hic anlamiyorum. Kavurmayacaksak, neden kavurarak oluyo bu yemek :D Eskiden eti agizima surmeyen ben simdilerde kavurma bile yiyorum, annem duymasin :) kulaklarimdan tavana asar herhalde beni :) Cunku kucukken az cektirmedim bu yuzden. Agizima surmezdim etin hangi nevi olursa olsun :) Evlilik, cocuk derken insan herseye alisiyor mecburen. Alismayi bi kenara koyun, sevmeye bile basliyorsunuz, sevmem, asla agizima surmem dediginiz yemekleri :) Iste kavurmada benim icin oyleydi ama simdilerde cok seviyorum, hele bide yaninda pilavla :) mmmmmmmmmm oruc oruclu :) neyse gelelim tarifimize...
MALZEMELER
500 gr kusbasi dogranmis yagsiz dana eti
Biraz kuyruk yagi
Domates, yesil biber
Pilav (yanina)
YAPILISI
Yikanmis dana etini kus basi dogruyoruz ve kuyruk yagi ile birlikte etleri tencereye aliyoruz. Etler suyunu salana kadar yavas yavas karistiriyoruz. Etler suyunu salmaya baslayinca, cok kisik ateste, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakiyoruz. Ara sira etleri karistirmakta fayda var. Etler pistikten sonra, pilav, domates ve biberle servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "KAVURMA (kavurcam :) iste)"
Yorum Gönder