Kavala&Edirne Kurabiyesi
Author: LUGAS // Category:Bu meşhur kurabiyelerin birden fazla adı var,''Yunanistan kurabiyesi'' ''Kavala Kurabiyesi'' ''Edirne Kurabiyesi'' ve'' Bademli Un Kurabiyesi''.Tarifin ve kurabiyelerin esas sahibi olan Arslanzade'den tatma imkanım olmayınca Pelit pastanesindeki ''Bademli un Kurabiyesi'' ile idare etmiştim.Tarifin esas sahibi konusunda Her zaman olduğu gibi Yunanistan ve Türkiye arasında bir rekabet sözkonusu.
Evde yapılabileceğini düşünüp araştırınca bu nefis tarife ulaştım.Tadan arkadaşlarım Pelit'in kurabiyelerinden daha güzel olduğunu söylediler .
Tarif Forum'dan Sevgili HaticeSedef'e ait,birkaç değişiklik yaptım ben.
Ben yağ olarak tereyağ kullandım ve çok güzel sonuç verdi. Bir de forumda yapan arkadaşların verdiği bilgilerden faydalanarak bir bardak unu yağsız olarak tavada sararana kadar kavurdum öyle ekledim.Bir fincan şeker az gibi geliyor ilk başta ama piştikten sonra tam kararında olduğunu anlıyorsunuz.Piştikten sonra pudra şekerine bularken biraz özen göstermek gerekiyor.Sıcak ve çok yumuşak olduğundan hemen dağılabiliyor.
Malzemeler:
1 paket teremyağ (ben tereyağ kullandım)oda sıcaklığında
1paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 avuç badem
3 bardak un
Bir bardak unu teflon tavada sararana kadar karıştırarak kavuralım.Bütün malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.2 avuç bademi bıçakla veya rondo ile 4-5 parçaya ayrılacak şekilde keselim tavanın içinebir tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim ve tavada bademi kavuralım üzerine biraz un serp yoğurduğun hamura ilave et .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye serdiğimiz yağlı kağıt üzerinde minik (5 cm kadar büyüklüğünde) ay şekli verelim yağlanmış tepsiye dizelim(benim Pelit'ten tattıklarım bu şekilde minik olarak yapılmıştı).160 derece ısınmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Sakın üstü kızarmasın bol pudra şekerine bula servis tabağına al ,tekrar pudra şeker serp üzerlerine afiyet olsun ...
0 Responses to "Kavala&Edirne Kurabiyesi"
Yorum Gönder