KASAR PEYNIRLI KREP ET SOTE

Author: LUGAS // Category:



7 Kasim Gecesi Eklentisi: Bugun oyle cok yapacak isim varki!!! Kendimi tanitan ingilizce bir metin, ingilizce bir gazeteden okudugum bir haberin ozeti, kucuk bir cocuk hikayesinin ingilizceye cevrilmesi, ekstra odevler vs vs vs... birde bunlari yarin anlaticam sinifta :) basima ne isler actim diye dusunmuyor degilim hani :D Bu kadar isin icinde aslinda hazirda olan tariflerimi bile ekliyecek vaktim yok bugun ama yinede bir iki kelam etmeden gecemedim :) Umarim yarin hersey yolunda gider, 4 ayri odevden 25 er puan alicaz ve bu coook onemli toplamda 100 ediyor cunku bu Port folio odevi. Eh benim icin dua ederseniz cok mutlu olurum, sizden daha yakin kim varki yanimda ;) Seneler oncesinden bir grup. Nerden mi geldi aklima :) Kendimi tanitirken Akrep burcu oldugumuda yazdim, oradanda The Scorpions geldi aklima, rock ve metal muzik sevenler bilirler Wind of Change parcasini, iste simdi sizi onunla basbasa birakiyorum. Sarkilarimda ingilizceye dondu, filimlerimde :) Yakinda Lost'u da buradan yayinlarsam gun gun hic sasirmayin :)..................





Ramazan'da bilumum cesitlerini yaptim et soteli krebin, bu seferde kasarli olsun dedim. O da ayri bir lezzet katti gercekten. Denemenizi tavsiye ederim. Mutfaga zaman ayiramaz oldum, cabuk olacak yemekler hazirlar oldum, hic pasta yapmaz oldum :( Ama cuma gunu benim icin ozel bir gun :D sanirim bugune ozel birseyler yaparim, tabii zaman olursa derslerden. Yillardir boyle yogun tempoda olmadigimdan ilk hafta cok zor gecti ama bu hafta daha bir iyiyim hatta 'grammer teacher' bu hafta daha iyi oldugumu soyledi :) pek bi havalandim sonmesem bari :D Neyse bir iki gun icinde, insaallah renkli denemeler yapacagim, en azindan Cuma gunu icin bir sey yapmak istiyorum, eh beni bekleyin anaciiiiiiimmmmm...



MALZEMELER
Krep Icin
4 yumurta
Biraz Tuz
1/2 lt. sut
Aldigi kadar un (biraz yogun kivam olacak)
Sivi yag (pisirirken)
Et Sote Icin
1/2 kg. kucuk kusbasi dogranmis ve kavrulmus yagsiz dana eti
4 adet kucuk dogranmis yesil biber
4 adet kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domates
2 adet yemeklik dogranmis sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz
Suslemek Icin
Domates
Yesil Biber
Dilim Kasar Peyniri (Ben pizza kasari kullandim)
Kurdan
YAPILISI
Once krebi yapin. Krep malzemelerini mikserle cirpin. Orta boy teflon tavada, cok az sivi yagda pisirin ve krepleri ust uste dizin. Daha sonra et soteyi hazirlayin. Teflon tencereye biraz sivi yag koyun, yemeklik soganlari kavurun. Daha sonra, biber ve domatesleri ekleyip, iyice kavurun. Son olarak etleri, salcayi, tuz ve baharatlari ekleyip, biraz pisirin ve ocaktan alin. Kreplerin icine istediginiz miktar et sote koyup, bohca seklinde katlayin, kat yeri olan kismi asagi gelecek sekilde borcama dizin. Kreplerin uzerine kasar peyniri dilimlerinden koyun. Tam ortasina kurdan batirin. Birer tane domates dilimi ve biber koyun, firina verin. 180 derecede, domatesler yumusayana, kasar peynirler eriyene kadar pisirin, sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "KASAR PEYNIRLI KREP ET SOTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...