KARNIYARIK
Author: LUGAS // Category:En sevdigim yemeklerden biridir karniyarik. Dun yapmistim, yayinlamak bugune nasipmis. Minik minik cok sirin oldular. Yaninda da kopkoyu bir cacik...
MALZEMELER
6 Adet Ince Uzun Patlican
2 Orta Boy Domates
1 Orta Boy Sogan
2 Adet Yesil Biber
150 gr. Kiyma
2-3 Dal Maydanoz
2-3 Dis Sarimsak
Sivi Yag,
1 Yemek Kasigi Salca
Karabiber, Tuz
YAPILISI
Patlicanlari yikayip, alacali soyun, ortadan ikiye kesip, karinlarina uzunlamasina cizik atin. Kizgin yagda veya fritozde kizartip, firin tepsisine dizin. Biraz sivi yagda, yemeklik dogranmis soganlari ve yesil biberleri kavurun. Kusbasi dogranmis domatesi ve salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Son olarak kiymayida ekleyin ve iyice kavurun. Sarimsaklari ince ince dograyin, karabiber ve tuzla birlikte, harciniza ilave edin. Harcinizi patlicanlarin icine doldurun. Ayri bir kapta salca, tuz ve ilik suyla bir karisim hazirlayip, tepsinin kenarindan, patlicanlarin yarisina gelecek kadar dokun. 200 derece firinda, yemegin suyu kivam alana kadar pisirin. Firindan cikan karniyariklari, maydanozla susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "KARNIYARIK"
Yorum Gönder