MALZEMELER
500 gr. kuru bakla ici
4 yemek kasigi toz seker
1,5 limon
1 su bardagi zeytin yagi
1 orta boy sogan
1,5 tatli kasigi tuz
1 demet cok ince kiyilmis dereotu
YAPILISI
2 yemek kasigi seker, yarim limonun suyu ve baklalarimizi uzerini 2 parmak gececek kadar su doldurarak, bir gece bekletiyoruz. Sabahleyin bu suyu dokup, tekrar uzerini gecene kadar su koyup, yarim limon ve 1 yemek kasigi sekeri ilave edip, iyice yumusayip, ezilecek hale gelene kadar pisiriyoruz ve pisen baklalarimizi robottan geciriyoruz. Ayri bir yerde sogani rendeleyip, hafif rengi donene kadar, az yagda kavuruyoruz. Robottan gecirdigimiz baklamizi ve 1 yemek kasigi seker ve son limonumuzu ilave edip, 5 dakika hizli hizli karistirarak pisiriyoruz. Ince ince kiydigimiz dereotunuda ilave edip, 10-15 dakika daha, tahta kasikla, dibini tutturmadan karistirarak pisiriyoruz. Istedigimiz sekil kaliplara veya saklama kalibina pisen favayi koyuyoruz, oda sicakligina geldikten sonra buzdolabina kaldirip, soguduktan sonra zeytin yagi ve limonla servis yapiyoruz.
Afiyet Olsun
Acili Ezme
Ezmeyi yana yana yemege bayiliyorum. Gercek antep biberiyle yaparsaniz, gercektende super acili bir ezme oluyor, yana yanada olsa, bayila bayila yiyorsunuz :)
Malzemeler
1/2 kg domates
3 dis sarimsak
3 adet sogan
1 silme yemek kasigi antep acibiber salcasi
1 silme yemek kasigi antep domates salcasi
Yarim demet maydanoz
Yarim limon suyu
Karabiber
Aci pul biber
Zeytin yagi
Tuz
YAPILISI
Sogani, sarimsagi, naneyi, domatesi ve maydanozu rondodan gecirin, suyunu suzun. Biber ve domates salcasi, aci pul biber, karabiber, tuz, limon suyu ve zeytin yagini ekleyip, iyice yogurun. Buzdolabinda iyice soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun
Kozde Patlican
Kozlenmis patlicanin tadini bilene, anlatmaya ne hacet...
MALZEMELER
2 buyuk patlican
1 dis sarimsak
3 adet iri yesil biber
Zeytin yagi
Yarim limon Suyu
Tuz
YAPILISI
Patlicanlari ve biberleri yikayip, kurulayin ve firin tepsisine dizip, en yuksek derecede kozleyin. Kabuklarini soyup, kup kup dograyin. Biraz zeytin yagi, limon suyu ve tuzu ayri bir yerde karistirin. Patlican ve biberleri ilave edip, yavasca harmanlayin. Servis tabagina alip, buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun
Semizotu Salatasi
Esimin en cok sevdigi salata, bende bayilmiyor degilim tabii :)
MALZEMELER
1 bag semizotu
Yogurt
Sarimsak
Tuz
YAPILISI
Semizotunun yapraklarini tek tek kopartin ve iyice yikadiktan sonra suzun. Sarimsaklari tuzla birlikte dovun ve yogurda karistirip, semizotlarinin uzerine dokup, soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun
Naneli Suzme Yogurt
Bu mezeyi burada ogrendim. Gerci Turkiye'de de yapiliyordur ama ben ilk kez Arnavutluk'ta yedim ve cok sevdim.
MALZEMELER
Suzme yogurt
Sarimsak
Nane
Zeytin yagi
Tuz
YAPILISI
Suzme yogurda, dovulmus sarimsak ve toz nane ekleyip, iyice karistirin. Biraz zeytin yagi ve tuz ilave edip, harmanlayin. Soguk olarak servis yapin.
Afiyet Olsun
Rus Salatasi
Hepimizin vazgecilmezlerinden biridir. Bizim evde herkes cok sever, ah birde kilo yapmasa :)
MALZEMELER
3-4 adet haslanmis patates
6 adet kucuk kucuk dogranmis kornison tursu
1/2 su bardagi haslanmis bezelye
1/2 su bardagi haslanmis ve kup kup dogranmis havuc
Mayonez
Tuz
YAPILISI
Haslanmis patatesleri kucuk kup seklinde dograyin. Diger malzemeleri ekleyip, tuzunu ayarlayin. Yeteri miktarda mayonez ilave edip, iyice karistirin. Soguk olarak servis yapin.
Afiyet Olsun
Patlican Kizartmasi
Patlicanin herseyi guzel oluyor. Mubarek ole lezzetli ki...
MALZEMELER
2 buyuk alacali soyulmus patlican
Domates salcasi
2 adet rendelenmis domates
Zeytin yagi
Maydanoz
Tuz
YAPILISI
Alacali soyulmus patlicanlari, kup kup dograyip kizartin. Biraz zeytin yaginda domates salcasi ve rendelenmis domatesleri pisirin. Tuzunu ilave edip, kizarmis patlicanlarla harmanlayin. Dogranmis maydanozla susleyip, servis yapin.
Afiyet Olsun
Yaprak Sarmasi
Sarmayi kim sevmez!! Varmidir sevmeyen!! Hic sanmam. Buradaki asma yapraklari biraz kalin ve tuylu ama yinede lezzeti harika. Doyamadan yedigimiz tek sey diyebilirim...
MALZEMELER
Hafif haslanmis asma yapragi
Pirinc
Rendelenmis domates
Rendelenmis sogan
Karabiber
Tuz
Zeytin yagi
Dilimlenmis limon
YAPILISI
Pirinc, domates, sogan, karabiber, tuz ve zeytin yagini iyice harmanlayip, hafif haslanmis yapraklari sarin. Tencereye ister dik, ister yatay olarak yerlestirin. Sarmalarin aralarina limon dilimleri koyun. Sarmalarin uzerine zeytin yagi gezdirin, uzerlerini azicik gececek kadar kaynar su koyun ve cok kisik ateste pisirin. Limon dilimleriyle servis yapin.
Afiyet Olsun
Iste mezelerimizin tarifleri boyle. Ozellikle iftar sofralari icin, ortaya buyuk bir tabak hazirlayabilir, domates dilimiyle renklendirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Karisik Meze Tabagi"
Yorum Gönder