KAGIT KEBABI

Author: LUGAS // Category:
Ramazanda misafirlerime en cok yaptigim lezzetlerden biride kagit kebabi. Hem yapilisi kolay, hem lezzeti harika, hemde goruntusu cok guzel oluyor tabakta. Herkese birer porsiyonluk hazirliyorum, herkes kendi kagit ici kebabini kendisi aciyor ve cok hos oluyor. En son gelen iftar misafirlerime, pilavin yanina yapmisti bu kebaplari. Gercektende cok lezzetli oldu.

Onemli Not. Aluminyum folyonun zararlarini duymustum ama ne yapacagimi bilemedim, boyle yaptim. Sagolsun arkadaslar fikir vermisler guzel yorumlariyla, sizler ister yagli kagida sarip pisirin, istersenizde once yagli kagida sarip, onu folyoya sarin oyle deneyin. Saglik herseyden onemli sonucta.


MALZEMELER
750 gr dana eti
1 buyuk boy sogan
1 su bardagi haslanmis bezelye
1 su bardagi kup kup dogranmis patates
1 su bardagi konserve misir
1 su bardagi kup kup dogranmis ve haslanmis havuc
Sivi yag
Tuz
Aluminyum Folyo

YAPILISI
Dana etini kus basi dograyin, yikayin ve etin kendi yagiyla birlikte tencereye koyun, susuz olarak, kisik ateste pisirin. Ister konserve karisik garnitur kullanin, isterseniz malzemeleri evde hazirlayin. Bezelyeleri haslayin, patatesleri kup kup dograyin, havucu kup kup dograyip, biraz haslayin. Soganlari yarim ay seklinde dograyin. Pisen etle birlikte tum malzemeleri derin bir kabin icine alin. Sivi yag ve tuz ekleyip, harmanlayin. Bu karisimdan 3'er yemek kasigi alip, kare kesilmis folyolarin icine koyup, bohca katlar gibi, folyolari kapatin ve borcama dizip, firina verin. 200 derece firinda 45 dakika pisirin, firindan cikarir cikarmaz, folyolu olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "KAGIT KEBABI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...