Kabak Mücveri - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Kabak Mücveri - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
2 Sakiz Kabagi
1/2 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kasigi Un
1/4 Çay Kasigi Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kizartmak Için:

YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari yikayin,iki uç kismini kesip atin.Kabuklarini soyun.Rendenin ince tarafiyla bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe sikarak suyunu alin. Taze soganlari ayiklayip ince dograyin.Dereotunu ayiklayip yaprak kisimlarini ince kiyin.Tuzu alinmis beyaz peyniri ufalayin veya rendeleyin.Rendelenmis kabaga,tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karistirin. Tavada ayçiçek yagini kizdirin.Mücver karisimini çorba kasigi ile sekillendirip kizgin yaga atin.Her iki tarafi altin sarisi renk alincaya dek kizartin.
Delikli kevgirle yagini süzerek fazlasini emmesi için mutfak kagidinin üstüne alin.Tuzunu serpikten sonra servis tabagina alin. Burada dikkat etmemiz gereken nokta,peynirin tuzlu olmasi halinde ayrica tuz koymamaniz gerektigi.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Kabak Mücveri - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...