JOLELI TAVUK GOGSU
Author: LUGAS // Category:
Gunler once yapmistim bu tatliyi. Hani boyle ilk goruste vurulursun ya iste oyle vurulmustum Ozlem'cigimin sayfasinda bu tatliyi gordugumde. Allah'im dedim bu ne guzel goruntu. O da arkadasinda yemis vallahi dostlar sagolsun bu ramazan ne guzel sutlu tatlilar yapiyoruz, cesit cesit, renk renk. Benim yillardir, yani taaa evlendigim yillarda ogrendigim tavuk gogsu tarifim vardi. Lezzetini gercekten cok tutuyorum. O tarifle yaptim, goruntuyude kopya cekmis oldum. Sonradan farkettimki birkac nokta haric tavuk gogsude benziyormus Ozlemin arkadasinin tarifine. Artik arzunuza gore bakarsiniz tariflere diyorum ve geciyorum tarife...
MALZEMELER
1 kilo sut
1bardak un
1bardak seker
100 gr. margarin
1 tane damla sakizi
1 paket vanilya
Uzerine Elmali Bitkisel Jole (veya diger meyveli jolelerden)
YAPILISI
Tencereye margarini koyun ve eritin. Unu ekleyip, iyice kavurun ve yavas yavas sutu ekleyerek, cirpma teli ile surekli cirparak pisirin. Muhallebi kaynamaya baslayinca sekeri, vanilyayi ve damla sakizini ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatip, ocaktan alin. Tavuk gogsunu islatilmis genis bir borcamin icine dokun. Buzdolabinda sogumaya birakin. Joleyi uzerindeki tarife gore hazirlayin. Uzeri donmus tavuk gogsunun uzerine cok yavas hareketlerle kasik yardimiyla dokun. Hizla dokerseniz muhallebinin uzerinde delikler olusabilir. Bu nedenle yavas yavas akitin joleyi. Daha sonra donmasi icin dondurucuya koyun. Jole donduktan sonra buzdolabi kismina alabilirsiniz. Dilimlere ayirdiginiz tavuk gogsunu servisten hemen once tabaklara koyun, yoksa eriyebilir. Renkli sekerlerle susleyerek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 kilo sut
1bardak un
1bardak seker
100 gr. margarin
1 tane damla sakizi
1 paket vanilya
Uzerine Elmali Bitkisel Jole (veya diger meyveli jolelerden)
YAPILISI
Tencereye margarini koyun ve eritin. Unu ekleyip, iyice kavurun ve yavas yavas sutu ekleyerek, cirpma teli ile surekli cirparak pisirin. Muhallebi kaynamaya baslayinca sekeri, vanilyayi ve damla sakizini ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatip, ocaktan alin. Tavuk gogsunu islatilmis genis bir borcamin icine dokun. Buzdolabinda sogumaya birakin. Joleyi uzerindeki tarife gore hazirlayin. Uzeri donmus tavuk gogsunun uzerine cok yavas hareketlerle kasik yardimiyla dokun. Hizla dokerseniz muhallebinin uzerinde delikler olusabilir. Bu nedenle yavas yavas akitin joleyi. Daha sonra donmasi icin dondurucuya koyun. Jole donduktan sonra buzdolabi kismina alabilirsiniz. Dilimlere ayirdiginiz tavuk gogsunu servisten hemen once tabaklara koyun, yoksa eriyebilir. Renkli sekerlerle susleyerek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "JOLELI TAVUK GOGSU"
Yorum Gönder