Izmir'in Meshuuuuuuur BOYOZ'u

Author: LUGAS // Category:

Annecigimle bir sabah koru balkondayiz. Evde cit yok herkes uyumakta. Bir telefon sesiyle uyandi annem, ardindan ben. Ariyan kardesim :D yeni anne ya her bi seyi bize soruyor sabahin 6 sinda :D Eh durum bole olunca hepimiz istimaya cekilmis asker gibi ayaktayiz sabahin korunde. Neyse sorunlar cevaplandi ama bizde uyku yok. Konus konus annemle balkonda karnimiz acikti. Canimda bir boyoz cektiki sormayin. Boyoz dedigimi duymus gibi gecmezmi caddeden Boyoozzzzzzzzzzzzcuuuuuuuuuuuuu diye adamin biri. Allah dedim firladim yapistim balkon demirlerine. Anneeee boyozcu geciyor anneeeeeeeee. Sonra bi gulduk bana. Sanki gormemis cocuklar gibiydim. Gurbet insani boyle yapiyor iste. Cayimizi demledik. Yumurtamizi hasladik. Izmir'in boyozuda boyozcularida meshurdur. Hatta boyozcular yaninda birde haslanmis yumurta satarlar. Boyoz haslanmis yumurta ve cayla super olur cunku. Eh boyoz alinir yenilirde fotografi cekilmezmi :D Simdi su yaziyi yazarken bile 40 kere yutkundurdu ya beni bu fotograf, tadini bilenler ne demek istedigimi anladilar :D Eh ben yapmadim ama Lezzet Dergisinden tadini bilmeyenler icin tarifini aldim ve paylasiyorum. Ancak Izmir'in boyozlari sade oluyor ve bildigim kadariyla icinde tahinde oluyor. Kendim denemedigim icin nasil yapildigini bilemiyorum en guzeli Izmir'e gidip yemek :D
Malzemeler:
· 2 su bardağı un
· 1 su bardağı su
· 1 tatlı kaşığı sirke
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
· 1 su bardağı mısırözü yağı
· Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabaklı iç malzeme:
· 2 kabak
· 1 patlıcan
· 1 soğan
· 1 domates
· 2 çorba kaşığı sıvıyağ
· Tuz
Patatesli iç malzeme:
· 2 patates
· 2 yumurta
· 1.5 kahve fincanı tulum peyniri
· 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
Hazırlanışı:* Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.* Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin. * Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "Izmir'in Meshuuuuuuur BOYOZ'u"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...