ISPANAKLI FUTBOL SAHASI PASTA
Author: LUGAS // Category:
Bu donem ders saatlerim degisti artik sabahin 9'unda okulda oluyorum ve oglen eve geliyorum. Bu benim icin cok iyi oldu, oglumla daha cok vakit gecirebiliyoruz artik. Gecen haftalardan birinde yapmistim bu pastayi. Oglusum 'anne hic bana pasta yapmiyorsun' deyince. 'Haydi gel' dedim 'bu pasta senin olsun'. Pastayi birlikte susledik. En sevdigi kismi futbolcular ve tabiiki patlayan maytaplardi :) Cocuk iste... Bundan 4 sene kadar once bu ispanakli pasta tarifi ile, Turk yemekleri yarismasinda 1. olmustum. O zamanlar ispanakli pasta cok duyulduk degildi ve herkese cok ilginc gelmisti. Simdilerde alismis bir tarif ve herkes severek yiyor. Ama ne yalan soyliyeyim bende ilk ispanakli pastayi yedigimde, biraz tereddut etmistim. Ama cok begenmistim. Simdi hic denemeyenlere tavsiye edecek kadar guzel bir pasta oldugunu dusunuyorum. Haydi buyrun tarife...MALZEMELER
1/2 Su bardagi haslanmis ispanak yapragi
3 Yumurta
1/2 Su bardagi sivi yag
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardagi un
2 Su bardagi seker
2 Paket krem santi
1.5 su bardagi sut
Sut (Keki islatmak icin)
Dovulmus Antep fistigi
YAPILISI
Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Sivi yag, un, kabartma tozu ve haslanmis ispanak yapraklarini ekleyip, mikserle hizli devirde cirpin. 180 derecede isitilmis firinda, yaklasik 40 dakika pisirin. Krem santileri, 1.5 su bardagi sutle iyice cirpin ve buzdolabinda bir saat bekletin. Pandispanya pistikten sonra, 15 dakika kadar dinlendirin. Pandispanyayi ikiye ayirin. Iki katinida bol sut ile islatin. Kenarindaki kuru kisimlari kesip, rondodan gecirin. Krem santiden biraz alip, icine surun. Kiydiginiz kekleri, dovulmus Antep fistigi ile karistip, birazini arasina serpistirip, ust kati koyun ve her tarafini krem santi ile kaplayip, kalan kek ve fistik karisimi ile uzerini suleyin. Kalan krem santiyi, krema torbasina koyun ve ince yazi yazma ucu ile pastanin uzerine futbol sahasi cizgileri yapin. Hazir suslerle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
1/2 Su bardagi haslanmis ispanak yapragi
3 Yumurta
1/2 Su bardagi sivi yag
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardagi un
2 Su bardagi seker
2 Paket krem santi
1.5 su bardagi sut
Sut (Keki islatmak icin)
Dovulmus Antep fistigi
YAPILISI
Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Sivi yag, un, kabartma tozu ve haslanmis ispanak yapraklarini ekleyip, mikserle hizli devirde cirpin. 180 derecede isitilmis firinda, yaklasik 40 dakika pisirin. Krem santileri, 1.5 su bardagi sutle iyice cirpin ve buzdolabinda bir saat bekletin. Pandispanya pistikten sonra, 15 dakika kadar dinlendirin. Pandispanyayi ikiye ayirin. Iki katinida bol sut ile islatin. Kenarindaki kuru kisimlari kesip, rondodan gecirin. Krem santiden biraz alip, icine surun. Kiydiginiz kekleri, dovulmus Antep fistigi ile karistip, birazini arasina serpistirip, ust kati koyun ve her tarafini krem santi ile kaplayip, kalan kek ve fistik karisimi ile uzerini suleyin. Kalan krem santiyi, krema torbasina koyun ve ince yazi yazma ucu ile pastanin uzerine futbol sahasi cizgileri yapin. Hazir suslerle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "ISPANAKLI FUTBOL SAHASI PASTA"
Yorum Gönder