Güveçte Tavuk Şnitzel...

Author: LUGAS // Category:


Özellikle vaktiniz kısıtlı ve ani misafirleri gelen biri iseniz, bu pratik ve müthiş lezzetli yemeği mutlaka bir kenara not edin. Denerseniz asla pişman olmayacağınız bu tarif, mutfağımın vazgeçilmez tariflerindendir. Bu yemeği ayrı ayrı güveç kaplarında yapıp sunabileceğiniz gibi, şık borcam kaplarda da toplu halde yapıp sunabilirsiniz. İşte gereken malzemeler:

2 kişilik:
2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto
1 paket tavuk pane harcı
2 adet küp küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağından biraz fazla su
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
3-4 sivri biber
3 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı biber
Tavukları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ




Filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın. (Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz. Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın. Güveç kaplarına alın.



Bir başka tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin. İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun. Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin.
Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın. 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın.





Son olarak rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin.



Afiyet Olsun!

0 Responses to "Güveçte Tavuk Şnitzel..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...