Fransa`dan balık yahnisi tarifi.
400 gr beyaz etli balık
2 kuru soğan
1 pırasa
100 gr mantar
500 gr doğranmış domates
Balık bulyonu
1 diş sarımsak
Safran
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz
400 gr karides
Gremolata :
1 limon
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
400 gr beyaz etli balık
2 kuru soğan
1 pırasa
100 gr mantar
500 gr doğranmış domates
Balık bulyonu
1 diş sarımsak
Safran
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz
400 gr karides
Gremolata :
1 limon
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
Balık ve soğanları ince doğra. Tuz ek. Pırasayı uzunlamasına ortadan keserek iyice yıka ve verev doğra. Mantarları dörde böl. Bütün sebzeleri yağda sotele. Bulyonu, sarımsağı, safran, kekik ve tuzu ekle. Balıkları, sebzelere kat ve 5 dakika pişir. Karidesleri ekle ve fazla pişirmeden sadece ısınana kadar karıştır. Limonun kabuğunu rendele ve kıyılmış maydanoz ve çintilmiş sarımsak ile karıştır ve balık yahnisinin üzerine serp.
0 Responses to "güney Fransa`dan balık yahnisi"
Yorum Gönder