Gul Tatlisi ve Kadir Gecesi
Author: LUGAS // Category:
Oncelikle Kadir Gecemiz mubarek olsun, hayirlar getirsin, gonlumuzden gecen tum dualarimiz kabul, gunahlarimiz afolsun diliyorum (AMIN). Bu mubarek gecemizede Gul Tatlisi iyi gider diyerek, gul tatlisi yapalim, ne dersiniz!! Gul Tatlisini 3 senedir her bayram yapiyorum. Herkes severek yiyor, hemen bitiveriyor. Ozellikle bayramda yapacaksaniz, bence 2 olcu yapmalisiniz :) Daha once bahsetmistim, esim evlendigimizde yemek kitabi almisti bana, adi Gelincik Sofrasi. Bu guzel tarifte bu kitaptan. Gercektende harika bir tarif. Yiyenlerin hepsi begendigine gore :) tadida nefis demektir :) Gerek tadiyla, gerekse goruntusuyle bence tam bayram tatlisi...
MALZEMELER
1 su bardagi yogurt
1 paket eritilmis margarin
1 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Ici Icin
1 su bardagi dovulmus ceviz
1 cay kasigi tarcin (ben kullanmadim)
Surubu Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su
Yarim limon suyu
YAPILISI
Oncelikle surup icin, seker ve suyu 15 dakika kaynatip, limon suyunu ekleyip, bir tasim kaynatin ve iyice sogutun. Erimis margarin, sivi yag ve yogurdu, derin bir kabin icinde iyice karistirin. Aldigi kadar un ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yogurun. Yumusak bir hamur elde edince, hamuru merdaneyle acin ve istediginiz buyuklukte yuvarlaklar kesin (ben cay bardagi agzi kadar kestim). Iki tip gul yapma teknigi kullandim. Ilki yuvarlaklara dort tarafindan bicakla kucuk cizikler atin. Ortasina ceviz ici koyup, yukaridaki 3. ve 4. sekillerde oldugu gibi yanlarindan tutup, ortada birlestirin. Ikinci teknik ise dort adet yuvarlagi 6. sekildeki gibi dizin, en usttekine ceviz ici koyun 7. ve 8. sekillerdeki gibi rulo yapip, tam ortasindan kesin. Iki tekniklede cok guzel guller elde edebilirsiniz. Hafif yaglanmis firin tepsisine gulleri dizin ve onceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene kadar pisirin. Firindan cikan sicak gullerin uzerine, soguk serbeti dokun ve serbeti cekip, soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 su bardagi yogurt
1 paket eritilmis margarin
1 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Ici Icin
1 su bardagi dovulmus ceviz
1 cay kasigi tarcin (ben kullanmadim)
Surubu Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su
Yarim limon suyu
YAPILISI
Oncelikle surup icin, seker ve suyu 15 dakika kaynatip, limon suyunu ekleyip, bir tasim kaynatin ve iyice sogutun. Erimis margarin, sivi yag ve yogurdu, derin bir kabin icinde iyice karistirin. Aldigi kadar un ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yogurun. Yumusak bir hamur elde edince, hamuru merdaneyle acin ve istediginiz buyuklukte yuvarlaklar kesin (ben cay bardagi agzi kadar kestim). Iki tip gul yapma teknigi kullandim. Ilki yuvarlaklara dort tarafindan bicakla kucuk cizikler atin. Ortasina ceviz ici koyup, yukaridaki 3. ve 4. sekillerde oldugu gibi yanlarindan tutup, ortada birlestirin. Ikinci teknik ise dort adet yuvarlagi 6. sekildeki gibi dizin, en usttekine ceviz ici koyun 7. ve 8. sekillerdeki gibi rulo yapip, tam ortasindan kesin. Iki tekniklede cok guzel guller elde edebilirsiniz. Hafif yaglanmis firin tepsisine gulleri dizin ve onceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene kadar pisirin. Firindan cikan sicak gullerin uzerine, soguk serbeti dokun ve serbeti cekip, soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Gul Tatlisi ve Kadir Gecesi"
Yorum Gönder