GRANUL SEKERLI KURABIYE

Author: LUGAS // Category:



Bu kurabiyeleri daha oncede yapmistim ama bu seferkiler hem sekil olarak, hemde tad olarak daha guzel oldular. Bu kez kurabiyelere koydugum sekerleri degistirdim. Ulkerin granullu sekerleriyle yaptim. Boylede cok guzel oldum. Temel kurabiye tarifini Pastaci'dan aldim yine. Bu aralar cok yogun gunler yasiyorum, ust uste sinavlarim var. Sizlere ugrayamazsam beni hosgorun olur mu!!!

MALZEMELER
1 su bardagi + 1 cay bardagi un
75 gr. tereyagi (oda sicakliginda kucuk kucuk kesilmis)
3 yemek kasigi seker
1 yumurtanin beyazi
2 yemek kasigi limon suyu
Ulker Viva Meyveli Granul Seker

YAPILISI
Firinimizi 180 derece isitmaya baslayalim. Bir firin tepsisine yagli kagit serelim. Once sekeri, yumurta akini ve portakal suyunu kabimiza alip, kasikla iyice karistiralim. Daha sonra unu ve yagi ekleyip iyice yogurarak güzel bir hamur elde edelim. Eger hamur elinize yapisirsa, biraz daha, azar azar un ilave edebilirsiniz. Hazirladigimiz hamuru, tezgahimiza biraz un serpistirerek cok ince olmayacak sekilde acalim. Hamurdan kurabiye kaliplarimizla sekiller cikaralim ve ortasini kucuk kaliplarla istedigimiz seklinde acalim. Ortalarina granul sekerleri dorde bolup bir parcasini yerlestirelim. Ama seker yerlestirirken, actiginiz delik kadar seker koymamaya calisin. Her zaman actiginiz delik, sekerden buyuk olsun. Boylece eriyen seker, kurabiyelerin disina tasmaz. Kurabiyeleri, onceden isittigimiz, 180 derece firinda, 15 dakika pisirlim ve pistikten sonra tezgahimizda sogutalim.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "GRANUL SEKERLI KURABIYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...