Fıstıklı&Böğürtlenli Kek

Author: LUGAS // Category:

İki farklı kalıp ve fıstık ilavesiyle yaptığım kek çocuklar tarafından oldukça beğenildi.Klasik kalıpta ve sade olarak yapılınca pek rağbet görmeyen kekler böyle değişik kalıp ve
birazda albenili olacak şekilde süslenince hemen yenilmek için fotoğraf çekmeye bile zaman kalmayabiliyor.
Hamuru hazırladıktan sonra yarısına fıstık tozu ekledim diğer yarısına badem tozu kullandım.Üst krema olarak Dr. Oetker ara krema kullandım. Bitter kuvertur ve mevsim meyveleri ile dolgu ve süsleme yaptım.
Malzemeler:
1 bardak şeker
4 yumurta
125 gr. tereyağ(oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak elenmiş un
1 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı toz fıstık
Tereyağ ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserle karıştırın.Yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karışımın yarısına toz badem diğer yarısına fıstık tozu ekleyin.Diğer malzemeleri ekleyip en son frambuaz veya böğürtlen(vişne de olur) ekleyip muffin kalıplarına veya teflon küçük kalıplara dökerek 180 C. fırında 12 dk. kadar pişiriyoruz.Benim kalıplarım minik olduğu için kısa sürede pişirdim.Kalıplar daha büyük olursa pişme süresi daha uzun olmalıdır.Çok kuru olmamasına dikkat edilirse daha güzel oluyor.






0 Responses to "Fıstıklı&Böğürtlenli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...