Firinda Peynirli Lahana - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Firinda Peynirli Lahana - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
1 Orta Boy Lahana
2 Sogan
2 Çorba Kasigi Margarin 200 gr Kiyma 1 Su Bardagi Su 1 Çorba Kasigi Domates Salçasi 4 Yumurta 1 Su Bardagi Süt
1.5 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri 1 Çay Kasigi Kirmizi Pulbiber Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1) Lahanayi temizleyip yapraklarini tek tek yikayin. Süzüp parmak
kalinliginda seritler halinde dograyin. Soganlari halka halka dilimleyip
margarinde pembelestirin. Kiymayi ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su
bardagi suyu ilave edip karistirin. Kiymali sos koyulasmaya baslayinca
kirmizi pulbiber serpin ve atesten alin. Salçayi biraz su ile ezerek
kavrulmus kiymaya ekleyip karistirin.
2) Firin kalibini yaglayip lahanalari yayin. Üzerine kiymali karisimi döseyin. Önceden isitilmis 150 dereceye ayarli firina verip lahanalar yumusayincaya kadar pisirin.
3) Yumurtalari genis bir kasede çirpin ve süt ekleyip iyice karistirin. Lahanayi firindan çikarip hazirladiginiz sosu üzerine gezdirin.
4) Rendelenmis kasar peynirini kalibin hertarafina esit olarak serpin. 150 dereceye ayarli firinda 30 dakika daha pisirin. Dilimileyip sicak olarak servis yapin.



Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Firinda Peynirli Lahana - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...