Etli Dolma Şöleni
Author: LUGAS // Category:...(aslında dolma tarifi tabiki standarttır sadece Leyla Hanım'ın dolmalarının yiyenleri kendine hayran bırakan bazı püf noktaları var...)
*Tamı tamına ölçü veremiyorum çünkü biz 3tencere kaynattık ve kişi sayımız 10'dan fazlaydı siz yapacağınız ölçünüzü kendinize göre ayarlarsınız.
İç harcın hazırlanması
-Eti kuşbaşı alıp kendisi incecik kıyıyor neredeyse kıyma gibi oluyor
-Haşlanmış nohut koyuyor(kuru patlıcana koymuyor)
-Tencereye suyunu koyduktan sonra pişmeye yakın sarımsakları havanda ezip,nane ve limontuzu ile sos yapıp kaynayan suya ekleyip 2 taşım kaynatıyor
-Kabakları oydukdan sonra limontuzu ve tuz ile iyice ovup pişerken erimemesini sağlıyor ve yiyenlerin "bu ne yaa lokum gibii!" dedirten deli manyak bir lezzet elde ediliyor hahahah :))
-İç harca dolmatesi bol koyuyor ve kabuklarını soyduktan sonra öyle doğruyor ki nereneyse rendelenmiş gibi... ve dolmaları çiğden hazırlıyor.
-Ehh bu püf noktaları sanırım dolmalarınızı şölene çevirmeye yeterli :=)))
*Tamı tamına ölçü veremiyorum çünkü biz 3tencere kaynattık ve kişi sayımız 10'dan fazlaydı siz yapacağınız ölçünüzü kendinize göre ayarlarsınız.
İç harcın hazırlanması
-Eti kuşbaşı alıp kendisi incecik kıyıyor neredeyse kıyma gibi oluyor
-Haşlanmış nohut koyuyor(kuru patlıcana koymuyor)
-Tencereye suyunu koyduktan sonra pişmeye yakın sarımsakları havanda ezip,nane ve limontuzu ile sos yapıp kaynayan suya ekleyip 2 taşım kaynatıyor
-Kabakları oydukdan sonra limontuzu ve tuz ile iyice ovup pişerken erimemesini sağlıyor ve yiyenlerin "bu ne yaa lokum gibii!" dedirten deli manyak bir lezzet elde ediliyor hahahah :))
-İç harca dolmatesi bol koyuyor ve kabuklarını soyduktan sonra öyle doğruyor ki nereneyse rendelenmiş gibi... ve dolmaları çiğden hazırlıyor.
-Ehh bu püf noktaları sanırım dolmalarınızı şölene çevirmeye yeterli :=)))
0 Responses to "Etli Dolma Şöleni"
Yorum Gönder