Elma Pekmezli Kek
Author: LUGAS // Category:Geçtiğimiz haftalarda öğrenci evinde kalan kızım ve arkadaşları için hazırlamıştım bu topkekleri.
Televizyonda bir doktor''100 yıl öncesine kadar şeker yoktu hayatımızda,Osmanlı mutfağında tatlılarda bal,pekmez gibi doğal tatlandırıcılar kullanılıyordu'' benzeri sözler etmişti bir süre önce.Aklımın bir köşesinde pekmezli kek yapma fikri oluşmuştu bunu dinledikten sonra.
Yaz sonunda da Ordu'dan tamamen doğal yöntemlerle yapılmış bir kavanoz elma pekmezi gelmişti, bu pekmezi yapacağım kek te kullanmayı düşündüm.
Gençlere biraz daha cazip olması için arasına schokella ekledim 1 tatlı kaşığı kadar.Sonradan öğrendiğime göre içinde ki tarçın ve karanfil gibi aromalar pek cazip gelmemişgruptan bir iki öğrenciye,dün hazırladığım kekleri ise hayatımın en sade kekleri olarak hazırladım bu yüzden,onlarıda daha sonra ekleyeceğim.Kek ve kurabiyelerde tarçın,karanfil,kakule ,zencefil gibi aromaları kullanmayı çok seviyorum oysa ki,bu kekleri de hem doğal tatlandırıcı pekmez olduğundan hemde içindeki baharatlardan dolayı çok sevdim...
Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak sıvıyağ
4/3 bardak elma pekmezi
1-2 bardak şeker
1-2 şişe soda
1 kabartma tozu
1 vanilya
tarçın
karanfil tozu
4 bardak elenmiş un
yapılışı:
Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz 5 dk. kadar . Daha sonra sıvıyağ ,soda ve pekmezi ekliyoruz karıştırıyoruz.Sonra da kuru malzemeleri eleyerek hamura ekliyoruz.Topkek kağıtlarını kalıplara yerleştiriyoruz bir parmak boşluk kalacak kadar hamurdan koyuyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı kadar schokella koyuyoruz ve üzeri kapanacak kadar kek hamurundan ekliyoruz yine.Hepsini bu şekilde hazırlayarak 170 C sıcak fırında 20 dk. kadar pişiriyoruz.
0 Responses to "Elma Pekmezli Kek"
Yorum Gönder