evdeki elmalarla çürümeden ne yapabilirim diye düşünürken,aklıma yapımı kolay komposto geldi,internetten işin püf noktlarını aradım,işe yarayabilir diye düşünerek aşağıya ilave ettim.
Taze ve yumuşak meyvelerden komposto veya şerbet yaparken, önce şekerli suyu kaynatıp meyveyi sonradan eklerseniz meyvenin parçalanmasını önlersiniz. Kuru ve sert meyvelerde ise tam tersine şeker, meyve piştikten sonra eklenmelidir. (netbul.com)
Malzemeler:
-6 adet golden elma
-bir su bardağı toz şeker (1/2 bardak kullandım)
-3 yemek kaşığı limonun suyu
-su
-karanfil
Hazırlanışı:
elmaları soyup arzu ettiğiniz ölçülere bölün. tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyip, elmalar yumuşayana kadar pişirin. 1 su bardağı şekeri (damak tadınıza göre sekeri ilave edebilir veya azaltabilirsiniz) ve limon suyunu tencereye ekleyip 20-25 dakika daha kaynatın,ocaktan almadan önce toz karanfil serperek bir iki defa tahta kaşıkla karıştırın. soğutup kaselere boşaltın...
0 Responses to "Elma Kompostosu"
Yorum Gönder